Oss ’20 wint van gehavend Dongen zaterdag

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Al vroeg in de wedstrijd liep het elftal van trainer Lars Jansens achter de feiten aan. Met een geraffineerde volley, zoals je ze alleen maar op een hoog niveau ziet, viel in de derde minuut de openingstreffer voor de bezoekers.

Door: Piet Scheepers

Vanaf de punt van de zestien pakte Rob van Sonsbeek de bal op. Even hooghouden en dan een harde volley richting verre bovenhoek. Op deze inzet had Tom van Strien geen antwoord. Dongen moest verdedigend een viertal spelers missen. De gehele achterhoede! Jeroen Hultermans, Niels Dingemans, Gijs van Tilburg en Floris van Dongen zijn normaal de vaste krachten. De eerste drie vanwege een blessure de laatste vanwege een geplande lange ‘backpack’ vakantie als afsluiting van zijn studietijd. Hun vervangers kunnen terugkijken op een geslaagd optreden. Maar ook werd in de spits Dennis Aarts node gemist. Hij kampt nog met een ribblessure.

Doordat Dongen dus tegen deze vroeg opgelopen achterstand opliep, werd het spel van Dongen rommelig. Sterker nog eenieder probeerde het zijne van te maken. Afspraken, vooraf gemaakt, vielen in het water waardoor de bezoekers de bovenliggende partij waren. Zij konden vrijuit de bal rondspelen. Dat deed de ploeg met onder andere Tony de Groot en Tom van der Linden, als oudjes met ervaring, prima. Oss hield achterin constant vier tot vijf man in de verdediging. Daardoor konden zij op de momenten dat Dongen uit wilde breken, door de lange bal te spelen, deze rustig onderscheppen. Aanvallend kon Dongen geen vuist maken. Oss bleef de bal rondtikken en kon geen gevaar stichten. Tom van Strien heeft na de 0-1 geen enkele redding moeten verrichten. Dit zegt al genoeg over de krachtsverhoudingen.

Tweede helft: eenrichtingsverkeer richting doel Oss ’20
De tweede helft speelde zich voornamelijk af voor het doel van de bezoekers. Er werden een aantal omzettingen gedaan. Zo kwamen en Timo van der Schans en Luc Braams in het veld. En deze wissel bracht gelijk resultaat. In 52e minuut was het aan Braams om de gelijkmaker op het bord te laten zetten. Dongen reeg de kansen aaneen. Ballen hoog voor het doel, maar daar was geen spits te vinden, dus bleef de 2-1 en 3-1 achterwege. “Als we deze voorsprong zouden realiseren, dan zou het zo maar een hogere score kunnen worden. We belonen ons niet,” merkte Lars Jansens na afloop op. En dan zijn de voetbalwetten hard. Een verkeerde keuze in de achterhoede bood Oss de gelegenheid om weer op voorsprongen te komen. Ditmaal was het Tony de Groot die doel trof.

Na deze ongelukkige treffer ging Dongen op zoek naar de gelijkmaker. In dezen ontbrak het aan scherpte. Mogelijkheden voor Robin de Man en Vander Schans bleven uit. Na afloop overheerste vooral teleurstelling in de groep. “Vooral op basis van kwaliteit was deze nederlaag onnodig. Wij hebben in een te laag tempo gespeeld. Hadden we ons normale niveau gehaald, dan had winst tot de mogelijkheden geweest,” besloot ook een teleurgestelde trainer Lars Jansens.

Komende zaterdag speelt Dongen uit in Gameren om 15.00 uur tegen GVV ’63.
De nummer 2 op de ranglijst: 5 wedstrijden 10 punten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen