VV Dongen weet ook uitwedstrijd te winnen.

Foto:

Het zou bijna weer fout zijn gelopen. In blessuretijd bij de stand 2-3 verliest Dongen de bal waardoor een Orionspeler in een gevaarlijke, mogelijk doelkansrijke situatie komt en Fatih Kamaci een ‘nuttige’ overtreding moest maken.

Door Piet Scheepers.

Het kost de routinier en spelbepaler een gele kaart. Maar niemand zal daarom treuren. “We weten nu ook een uitwedstrijd te winnen. We staan er goed voor, maar er zijn genoeg zaken om aan te werken,” concludeert trainer Marcel van der Sloot na afloop in Nijmegen. Ook Orion speelt op kunstgras. Maar een veld dat hard aan een opknapbeurt toe is. Dongen was gedurende de eerste helft dominant. Het verzuimde echter deze overheersing om te zetten in doelpunten. Dat gebeurde uiteindelijk op slag van rust. Sel Bastmeijer en Rijk Siemerink schoten Dongen naar de 0-2.

Het vreemde van deze wedstrijd was dat Dongen het eerste kwartier na rust nog dominanter was dan voor de rust. Maar dan valt juist aan de andere kant, heel ongelukkig voor Dongen, de aansluitingstreffer. “Onze verdediging dacht dat de bal over de achterlijn was en stopte met voetballen. Orion ging gewoon door, zette bal voor en zo was de 1-2 een feit.” Weer een leermoment vond Marcel van der Sloot. En als zo vaak geeft deze aansluitingstreffer de achtervolgende ploeg weer moed. Dongen wisselde door. Rijk Siemerink maakte plaats voor Mart van Bree. Hij was de man die op tijd Robert Mutzers lanceerde waardoor Dongen weer op een ruimere 1-3 voorsprong kwam.

Kort hierna mocht Orion weer scoren. Ditmaal zelfs vanaf de elf meter. Het geloof bij de thuisploeg was er weer. En opnieuw werd de zestien van Dongen bestookt met hoge ballen. “Zo spannend was het nou ook niet meer. Onze verdediging stond goed. Je krijgt het dan lastig en je moet veel tegenhouden.” En dan is ver in blessuretijd de buit uiteindelijk terecht binnen. Daar was iedereen het ook mee eens.

Komende zondag komt medekoploper Goes naar Dongen. De ploeg van Dennis de Nooijer, die persoonlijk deze wedstrijd kwam analyseren, zal er alles aan doen om het Dongen moeilijk te maken. “Iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich. Wij kijken van wedstijd naar wedstrijd,” besluit van der Sloot die in alle rust de voorbereidingen treft voor komende zondag.

VV Dongen – Goes om 14.00 uur sportpark De Biezen.

Cookieinstellingen