Frans Kemmeren clubkampioen ‘t Vaartje driebanden-klein

Foto:

In eetcafé ’t Karrewiel in Dongen-Vaart werd de finale van het clubkampioenschap driebanden-klein van 2023 gespeeld.

Voor de finale plaatsten zich Wim Cleijn, Piet Kamp en Frans Kemmeren. In de eerste partij speelden Piet en Frans tegen elkaar. Frans bouwde aan het begin een kleine voorsprong op en hield deze gedurende de gehele partij vast. Het was een verdedigende partij, maar na 72 beurten besliste Frans de partij. In de tweede partij speelden Wim en Piet tegen elkaar. Wim liep in het begin ver weg. Hij stond met 3-7 voor. Toen kwam Piet steeds beter in de partij. Hij wist het gat nagenoeg te dichten. Met nog drie caramboles te gaan, speelde Wim echter de partij in 44 beurten uit.

Daarna speelden Wim en Frans tegen elkaar. De winnaar van de partij is de nieuwe kampioen. Bij een gelijkspel volgt er barrage. Frans had een bliksem start en had 18 caramboles in 18 beurten. Onder meer door een prachtige serie van vijf caramboles. Tegen zoveel machtsvertoon was Wim niet bestand. Na 25 beurten was de strijd al beslist. Frans won met het geweldige moyenne van 0.840. Hij is de clubkampioen van 2023 in de spelsoort driebanden- klein. Hij is de opvolger van Mark Pijnenburg die in 2022 de titel pakte.

Frans kreeg, evenals de andere finalisten, een mooie geldprijs overhandigd. Namens het bestuur bedankte Wilma Kemmeren de deelnemers en de helpers voor hun inzet. Voorts werden de finalisten in de bloemetjes gezet.

Cookieinstellingen