We zijn het niet verleerd!

Foto: Linda Hazenberg

Na 6 vakantieweken, waarin weinig is getraind was het zondag 27 augustus bij Atledo een mooi testmoment. 19 Atledopupillen deden mee aan de pupillenmeerkamp op de eigen atletiekbaan. De temperatuur was uitstekend voor een atletiekwedstrijd en de onderdelen werden voor de buien afgewerkt. De prijsuitreiking werd snel naar binnen verplaatst voor de regenbui.

Voor Bobbi Verhorevoort, Keyon Winters en Melike van Hoppe was het hun eerste wedstrijd. Zij vonden het best een beetje spannend, maar hebben genoten van de wedstrijd.

De c pupillen Bobbi, Romee, Fenna en minipupillen Vincent , Jelle en Pieter haalden samen 14 persoonlijke records. Voor de 4 b pupillen Rick, Xavi, Keyon en Melike noteerden we 11 persoonlijke records en Melike mocht zelfs een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook bij de 9 a-pupillen , Jules, Bas, de beide Noah,s, Aiden, Daan, Jelte, Jasmijn en Lena werden er 15 persoonlijke records genoteerd en voor Lena was er een bronzen medaille. Alle c pupillen lieten verbetering zien bij het kogelstoten. Vincent wist de kogel naar 4.40m te stoten ruim 60cm verder dan zijn eerdere prestatie en Jelle stootte bijna 20 cm verder naar 3.52m Ook Romee verbeterde naar 3.72 , 40 cm erbij. Bobbi bleef daar slechts 3 cm achter. Fenna verbeterde zich op kogelstoten en verspringen. Pieter verbeterde zich bij de sprint en het kogelstoten.

De b pupillen Rick liep op de 1000m ruim 20 seconden sneller naar 4.28.96. Terwijl Keyon op diezelfde afstand een knappe 4.56.19 liet noteren. Xavi verbeterde zich bij het kogelstoten naar 3.63 waar Keyon net 30 cm minder ver stootte. Melike moest in alle onderdelen haar Belgische concurrente voor laten gaan en kreeg als beloning de zilveren medaille.

Bij de a pupillen was het onderdeel hoogspringen op hoog niveau. Al onze Atledopupillen kwamen boven een meter. De kreet van Daan toen hij zijn persoonlijk record op dit onderdeel met maar liefst 10 cm verbeterde moet ver in Dongen te horen zijn geweest. Voor hem staat nu 1.05 genoteerd. Ook Jasmijn verbeterde hier met maar liefst 20cm naar 1.10. Noah F evenaarde zijn pr op 1.20 en Lena verbeterde naar 1.30.

Bij het sprinten sneuvelden ondanks de sterke tegenwind de nodige records. Jules, Bas, Noah F, Aiden en Lena wisten de vortex boven de 20 meter te werpen. Daarbij haalde Jules 26,81 en scherpte Lena haar record met ruim 2 meter aan naar 20,03.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op atletiek.nu.

Trainers en atleten kijken terug op een geslaagde wedstrijd en zien uit naar de clubkampioenschappen die op 1 oktober plaats gaan vinden.

Wil je ook eens meedoen met atletiek? Kom eens kennismaken, je bent van harte welkom! Voor informatie kun je terecht op onze website www.atledo.nl

Foto’s: Linda Hazenberg

 

Cookieinstellingen