4×4 Toernooi Basisschooljeugd: 454 deelnemende kinderen

Foto:

“Bijna twee keer het aantal deelnemers van het vorige jaar!” Ellen de Jong – Vonk is ontzettend blij maar ook supertrots dat zij met haar twee medeorganisatoren; Gijs Eskes en Remko de Jong, dit toernooi voor de basisschooljeugd weer heeft kunnen en mogen organiseren.

Door Piet Scheepers.

Vorig jaar stopte de teller bij 280 aanmeldingen. Dit jaar is dit bijna verdubbeld tot 454 jongens en meisjes. Maandag 8 mei stonden 88 teams te trappelen om aan het toernooi te beginnen. Daarvoor werden veertig spelbegeleiders ingezet en verrichten vijfentwintig vrijwilligers hand en spandiensten. Woensdag was de finaledag en werden de prijzen uitgereikt door burgemeester Marina Starmans en wethouder Sportzaken René Jansen. V.V. Dongen en Olympia ’60 stonden samen garant voor de accommodatie en materialen. De gemeente Dongen droeg haar steentje bij door een financiële bijdrage.

Naar aanleiding van de complimenten van vorig jaar begon het drietal enkele maanden geleden weer vol goede moed met de opzet voor 2023. De Zondag voorafgaand aan het toernooi werden de voorbereidingen getroffen. Niet alleen werden de 23 speelvelden ingericht maar ook rondom de hoofdvelden werd middels vlaggen en ballonnen het toernooi opgevrolijkt. Naast de onderlinge wedstrijdjes waren er nog meer voetbalactiviteiten. Zo konden de kinderen bij doelman Wessel Sprangers strafschoppen nemen. Bij Fatih Kamaci, van de voetbalschool Pro Soccer Academie (PSA), konden de deelnemers met behulp van een snelheidsmeter aflezen hoe hard zij konden schieten. Veel kinderen die (nog) niet op voetbal zaten konden hun talenten laten zien. Talent of geen talent, het plezier was af te lezen op de blije gezichten van eenieder!

Wat het weer betreft heeft de organisatie niet te klagen gehad. Op de maandag was het prima weer maar de voorspelling voor woensdag zag er niet best uit. Op stel en sprong werd een onweerprotocol door de organisatie opgesteld. Gelukkig hoefde daar geen gebruik van te worden gemaakt en viel het toernooi niet in het water. Twee dagen stond het rondom sportpark De Biezen afgeladen vol met fietsen en auto’s. Opa’s en oma’s, ouders, ooms en tantes, hele families waren naar het sportpark gekomen om de jeugd aan te moedigen. “Ruim 450 deelnemertjes met hun aanhang. Reken dan maar uit hoeveel mensen hier zijn geweest,” merkte voorzitter John Paul Verkooijen van het binnenkort jubilerende 100-jarig VV Dongen op.

En natuurlijk was er ook aan de inwendige mens gedacht. Verschillende Dongense ondernemers sponsorden een gezonde snack in de vorm van fruit. Maar er was ook tijd voor limonade of een ijsco en een snoepzak bij het einde. De organisatoren danken ook eenieder, die heeft meegewerkt om dit gigantische toernooi heeft doen slagen, van harte;

De kinderen die deelgenomen hebben! Alle vrijwilligers! De Spelbegeleiders, Ronn, Natascha en het team achter de bar. Erik Panis, de spreekstalmeester en verder Lidl Dongen, Jumbo Dongen, Hawedo BV, Bureau Pracht, BonBons enzo, Brasserie LOUD en Intersport Oosterhout. “Tot volgend jaar!” namens de organisatoren, Remko, Ellen en Gijs.

Winnaars 2023;

Groep 1-2 De Biezenkanjers, OBS de Biezenkring
Groep 3 De aftrap, Heilig Hart
Groep 4 FC Mbappe, Heilig Hart
Groep 5 De Bamboela’s, de Wegwijzer
Groep 6 MCCR, de Achterberg
Groep 7 De bende van ellende, Heilig Hart
Groep 8 Get Griddy, Heilig Hart

De originaliteitsprijs ging naar de Zonnetjes van Basisschool St Agnes

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen