Leo Loonen winnaar superfinale PK Bandstoten

Foto:

Dit seizoen vond voor de 47e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. In het toernooi speelden 78 biljarters die waren onderverdeeld in 5 klassen.

Verleden week speelden de 5 kampioenen om een leuke prijzenpot. Rob Houtepen, kampioen in de 1e klasse en Arthur Emmen, kampioen in de 3e klasse konden helaas niet deelnemen, hun plaatsen werden ingenomen door de nummers 2 uit die klasse. De finale werd verspeeld door Leo Loonen (1e, ), Ad Siemons (2e), Adri Kouwenberg (3e) Lars van Delft (4e) en Geert Trommelen (5e)

Onder zeer deskundige arbitrage van Saskia van der Sanden en Just Zonneveld namen de wedstrijden een aanvang. In de 1e partij streden Geert Trommelen (15 car) van b.v. ennog 5 en Lars van Delft van b.v. a.l.m. (20 car) tegen elkaar, Geert won in 28 beurten, Lars achterlatend op 19 caramboles. De 2e wedstrijd ging tussen Adri Kouwenberg van b.v. d’ouwe sok (25 car) en Ad Siemons van b.v. excelsior (30 car) met onder meer een serie van 11 won in 16 beurten. Leo Loonen van b.v. het vaartje (35 car) kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Lars van Delft, met een slotserie van 6 won Leo in 14 beurten. Ad pakte ook zijn 2e winst tegen Geert in 19 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Leo en Adri, Leo had weer een goed slotoffensief en won in 23 beurten, Adri bleef steken op 24 car. Na dag 1 Leo en Ad aan de leiding met 2 gewonnen partijen, Geert had 1 keer winst en 1 keer verlies, en Adri en Lars waren nog puntloos en uitgeschakeld voor de titel

Op de 2e speeldag waren Ger Kerst en Christ van der Linden als top arbitrage uitgenodigd. De 1e wedstrijd ging tussen Lars en Adri, in 24 beurten pakte Lars zijn eerste winst. Door winst op Leo bleef Geert ook kanshebber voor de titel, Geert won in 25 beurten. Lars bezorgde hierna ook Ad zijn eerste nederlaag in 18 beurten. Geert won ook van Adri in 18 beurten en kwam hierdoor op 6 punten, en was daarmee al verzekerd van minimaal een barrage partij. De laatste wedstrijd ging tussen Ad en Leo, de winnaar van deze wedstrijd mocht gaan strijden om de titel tegen Geert, bij remise was Geert kampioen, Leo was ijzersterk in deze partij en won in 14 beurten.

Geert en Leo gingen hierna de strijd aan voor de titel, Leo begon prima en leek eenvoudig te gaan winnen, maar de grillige Geert knokte zich terig maar bleef steken op 1 carambole. In 17 beurten won Leo de barrage en werd de superkampioen, proficiat.

Foto boven: v.l.n.r. Lars, Adri, Geert, kampioen Leo en Ad

Iedereen bedankt voor jullie inzet en graag tot volgend seizoen bij de 48e editie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen