Vijf Atledo pupillen op recordjacht in Dordrecht

Foto:

Op zaterdag 25 februari namen vijf pupillen van Atledo deel aan een sterk bezette indoorwedstrijd in Dordrecht. In totaal 153 deelnemers uit voornamelijk Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland stonden aan de start voor een driekamp.

Deze werd afgewerkt in de Reeweghal, onderdeel van de prachtige accommodatie van atletiekvereniging Fortius. Door het grote aantal deelnemers zaten er behoorlijk wat gaten in het tijdschema, waardoor de atleten soms lang moesten wachten. Dit bracht de Dongense talenten niet van de wijs, want gezamenlijk scoorden de toppers van Atledo maar liefst 13 persoonlijke records.

In de vroege ochtend spurtte B pupil Lola Vlasman naar een rappe 8.55sec. op de 40 meter sprint. Bij het verspringen in de middag landde ze pas na 2.43mtr. in de zandbak, ruim 20 centimeter verder dan haar persoonlijk record.

C pupil Romee de Leeuw mikte bij het verspringen stiekem op het clubrecord van haar moeder Laura uit 1996, maar kwam daarvoor met 2.03mtr. net te kort. Haar worp van 8.32mtr. bij het vortexwerpen was daarentegen een mooi nieuw persoonlijk record. A pupil meisje Lizzy Vlasman doorbrak voor het eerst de magische 5 meter grens bij het kogelstoten en noteerde op haar favoriete onderdeel 5.04mtr. Op de 60 meter sprint spurtte zij na een staande start naar een nieuwe beste tijd van 11.22sec. Bij de jongens A pupillen verbaasde Bas Verschure iedereen door zijn PR bij het hoogspringen te verpulveren en bij te stellen naar 1.10mtr. Ook met zijn sprinttijd van 10.58sec. op de 60 meter liet Bas een enorme progressie zien in zijn resultaten.

Noah Farla was zelf het meest tevreden met zijn recordprestatie van 6.20mtr. bij het kogelstoten, voor het eerste voorbij de zes meter. Zijn nieuwe beste tijd van 11.11sec. op de 60 meter zou in het carnavalsweekend niet misstaan hebben.

Reacties

Cookieinstellingen