Frans Kemmeren clubkampioen b.v. ‘t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd afgelopen week de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden-groot.

Na de voorrondes waren er nog drie biljartsporters over. Het waren Bart Hultermans, Wim Cleijn en Frans Kemmeren. In de eerste wedstrijd moesten Wim en Frans het tegen elkaar opnemen. Wim begon ijzersterk met een serie van drie. Daarna boog Frans de achterstand om door onder meer een mooie serie van zes te maken. Wim kroop daarna nog wel steeds dichterbij, maar kwam aan de meet nog twee caramboles te kort. In de tweede wedstrijd moest Wim het opnemen tegen Bart. Wim hield lange tijd gelijke tred. Na twintig beurten stond het 11-7 in het voordeel van Bart. Toen liep Bart geleidelijk aan verder weg onder meer met twee series van vier. Wim bleef knokken en naderde tot twee caramboles van de finish. Toen speelde Bart de partij uit. Wim miste in de na-beurt.

In de derde partij moesten Bart en Frans het tegen elkaar opnemen. De winnaar is kampioen. Bij een gelijkspel zou een barrage volgen. De partijen hielden lange tijd gelijke tred. Na vijfentwintig beurten waren beide spelers net over de helft van het aantal te behalen caramboles. Daarna haperde de productie bij Bart. Frans bleef echter wel scoren en speelde de partij in 46 beurten uit. Hiermee was hij de kampioen in de spelsoort driebanden-groot van 2022 van b.v. ’t Vaartje. Namens het bestuur dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal en het aanvullen van het prijzengeld. Het was opnieuw een mooie finale.

Ton en Hanny Kemmeren erelid
De finale driebanden-groot was de laatste finale van een clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje. Sportcafé ’t Vaartje krijgt een andere bestemming en sluit de deuren na 2 december. Voor de vereniging aanleiding om Ton en Hanny Kemmeren nadrukkelijk in het zonnetje zetten. Het echtpaar werd geprezen om het meedenken. Ze zorgden er voor dat het materiaal altijd perfect in orde was. De vereniging groeide gestaag. Er werd daarom een kleine tafel bijgezet. Toen de ambitie ontstond om grote tafel te gaan spelen, werd er een grote tafel aangeschaft. Later werd er zelfs een tweede tafel bijgezet. Ton was ook al jaren adviseur van het bestuur. Voor hun nooit aflatende inzet voor de vereniging werden zij benoemd tot erelid. Dit is een zeer bijzonder gebaar. Alleen Tiny in ’t Groen en Johan Oerlemans viel deze eer eerder te beurt. Het kasteleinsechtpaar was zeer verrast door dit speciale gebaar.

Reacties

Cookieinstellingen