VV Dongen MO15-1, verliest, wint en speelt gelijk.

Twee weken geleden stond de eerste wedstrijd van de 2e fase voor de meiden van VV Dongen MO15-1 op het programma in en tegen OJC uit Rosmalen. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd werd de eindstand bepaald op 2-2 door doelpunten van Lisse en Bo aan de zijde van VV Dongen.

Vorige week zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen FC Engelen en dus was het weer druk langs de lijn op Sportpark De Biezen. De meiden kwamen sterk uit de startblokken voor eigen publiek en dat leverde diverse kansen op. Echter viel de bal steeds aan de verkeerde kant van de paal. Langzaam nam FC Engelen het initiatief over. Wat VV Dongen naliet, deed FC Engelen wel. Met een geplaatste schuiver in de hoek stond de 0-1 op het scorebord wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft ging VV Dongen op zoek naar de verdiende gelijkmaker en die werd dan ook gemaakt door Lieve. Na de gelijkmaker ging het toch mis en kwam FC Engelen weer op voorsprong. VV Dongen kwam vlak voor tijd opnieuw knap terug door een benutte strafschop van Jip. De meiden van VV Dongen wilden meer en bleven in de laatste minuten de aanval zoeken. Deze aanvalsdrift werd beloond. Matchwinner Julia straalde van oor tot oor met haar eerste doelpunt wat drie punten opleverde.

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen DBN’22 in ’s-Hertogenbosch op het programma. De Bossche ploeg was de eerste helft iets sterker en ging dan ook verdiend met een 2-1 voorsprong de rust in ondanks de prachtige goal van Bo. VV Dongen hoopte net als de week ervoor terug te komen van een 2-1 achterstand en ging dus vol in de aanval, want Johan Cruijff zei altijd: “Speel het spel zoals het gespeeld hoort te worden. Het voetbal is voor het publiek gemaakt. Aanvallen vindt men het leukst om te zien, dus moet je aanvallen”. Het publiek werd vermaakt. Echter vielen de meeste doelpunten aan de overzijde en bepaalde DBN’22 de eindstand op 8-2 ondanks een doelpunt van Jip in de 2e helft.
Het meidenteam van VV Dongen MO-15 is nog steeds op zoek naar een keepster. Dus wil jij de nieuwe Daphne van Domselaar of Sari van Veenendaal van VV Dongen worden, meld je dan aan.

Altijd al willen weten hoe het is om te voetballen in een meidenteam? Train gerust mee op maandag en / of woensdag van 18.00 – 19.30 uur. Meetrainen: stuur een mail naar [email protected].