Liberty dames 1 schiet uit de startblokken en boekt eerste overwinning

Afgelopen zondag 11 september was het eindelijk weer zo ver, de eerste competitie wedstrijd voor DA Ingrid Liberty dames 1 stond op de planning.

De dames zijn dit jaar in een nieuwe poule geplaatst, en mogen gaan afreizen naar regio Zuid-Holland. Een nieuw jaar en nieuwe tegenstanders kunnen
voor veel verrassingen gaan zorgen. Eén ding is duidelijk voor de dames van Liberty, het doel is om te promoveren naar de tweede klasse! Het team is aangesterkt met een aantal nieuwe speelsters uit eigen jeugd, en de dames hebben een uitstekende voorbereiding gedraaid. Daarmee was DA Ingrid
Liberty dames 1 meer dan klaar om het op de zonnige zondag op te nemen tegen de eerste tegenstander van het seizoen, Prinsenbeek dames 1.

Het leek wel prijsschieten dit eerste kwart. DA Ingrid Liberty dames 1 ging met veel vertrouwen het tweede kwart in. De dames konden elkaar goed vinden, en er werden veel mooie aanvallen opgezet. Helaas bleven veel kansen onbenut. De keepster van Prinsenbeek wist een paar pogingen te keren, en de
aanvalsters van Liberty miste wat scherpte. Tegen het einde van het tweede kwart kon middenveldster Nikki Schellekens de bal vrijmaken en Chelsea van Helmond bereiken. Zij stond vogeltje vrij in de cirkel van Prinsenbeek en haalde verwoestend uit. De bal ging nog net niet dwars door de touwen van het doel. Wat een wereldgoal, en een goed moment voor de rust.

Met een 4-0 voorsprong had DA Ingrid Liberty dames 1 geen zorgen voor de tweede helft. Maar, dat bleek een gevaarlijke gedachte te zijn. De dames waren het spoor bijster het derde en vierde kwart. Alles wat goed ging in de eerste helft, werd niet meer gedaan. Prinsenbeek profiteerde hiervan en kon steeds meer aanvallen. Dit resulteerde in wat strafcorners voor Prinsenbeek. Deze werden gelukkig knap verdedigd door Liberty, waardoor het doel leeg bleef. Het spel van DA Ingrid Liberty dames 1 was te traag en te slap. Simpelweg niet goed genoeg om nog tot scoren te komen de tweede helft. Daphne Pijnenburg kwam nog wel erg dichtbij. Haar inzet ging maar rakelings langs het doel van Prinsenbeek.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft de eerste helft erg goed gespeeld, maar de tweede helft is er één om snel te vergeten. Ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen, en dat hebben de dames van Liberty wel gedaan. De eerste overwinning van dit seizoen is binnen, en daarmee kunnen de dameshun focus zetten op volgende week. DA Ingrid Liberty dames 1 mag het opnemen tegen Woerden dames 1, een nog onbekende tegenstander. Dat belooft weer een spannende pot te worden!