Mannentoernooi 2022

Foto: CC0 Creative Commons

Zaterdag 10 september werd bij JdbC Dongen het MANNENTOERNOOI gehouden. Het was deze keer een lustrum: 5x achter elkaar zo’n toernooi.

Wat kleinschalig begon, is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement met sponsoring, muziek,lunch en buffet, prijzen en een grandioze loterij. Dit alles georganiseerd door Cees Leemans en zijn vaste crew: de gehele familie en vriendenploeg werd ingezet.Dit jaar liet Cees, in tegenstelling tot andere jaren, ook dames toe. Het waren deechtgenotes/vriendinnen van de mannelijke deelnemers aan dit festijn. Ook dezegroep deelde volop in de feestvreugde mee. Bovendien waren er nog wat buitenstaanders van de partij. Daarnaast kwamen er in de loop van de dag toch ook nog wat clubleden, die graag een partijtje vrij wilden boulen. Kortom, een gezellige drukte.

Vanaf 10 uur kon men zich aanmelden bij de wedstrijdtafel olv Piet Moelands. Hij is bij dit toernooi inmiddels de vaste wedstrijdleider. Daarna kon iedereen een door de club aangeboden kopje koffie/thee aan de bar afhalen en zich mengen onder de aanwezigen. De weergoden (voor zover die bestaan!) waren die dag ietwat mild gestemd: soms een heerlijk zonnetje, maar even later weer een fikse bui. Het was in ieder geval geen standvastig weer en dat was eigenlijk wel jammer. We waren het in de afgelopen weken immers wel gewend. Gelukkig konden we uitwijken naar de hal, maar er werd ook wel op de buitenbanen gespeeld. Iedereen moest op dit toernooi 4 wedstrijden spelen, waarbij je steeds een ander speelmaatje kreeg en bovendien ook wisselende tegenstanders. Daardoor bleven de partijen steeds spannend en waren er regelmatig 'verrassende' uitslagen te noteren. Op het mannentoernooi ging het vooral ook om de gezelligheid en die was volop aanwezig. Winst of verlies, dat maakte niets uit. Iedereen was in een opperbeste stemming. Na afloop moest de uitslag doorgeven worden aan de WL.

Het feit dat er op dit dagtoernooi ruim 50 boulers aanwezig waren, betekende ook dat er gezorgd moest worden voor de “innerlijke” mens: het lekkers bij binnenkomst, de hapjes tijdens het spelen, de smakelijke lunch verzorgd door bakkerij Bij TIM en een warm/koud buffet van Coert van Os. Het was zoals je kon lezen prima verzorgd, maar dat waren we van Cees & Co wel gewend! Er moest behoorlijk gesjouwd worden door Cees, Annie, Yvonne, Jacqueline, Willemieke en Astrid. Daarnaast waren Wil Brekelmans en Piet Plasmans ook actief voor respectievelijk muziek en foto’s.

Na het buffet was er nog een heuse loterij. De tafels stonden vol met door de middenstand geschonken prijzen, waarvoor vanaf deze plaats hartelijk dank. Henk van Roode was degene die de lootjes trok en nagenoeg had iedereen een prijsje gewonnen. Hierna kreeg Cees Leemans en zijn crew een ovationeel applaus van alle deelnemers. Het was een zeer geslaagd toernooi en ik begreep dat er volgend jaar wederom een vervolg komt.

Bij de mannen ging Stan Dankers er met de 1e prijs van door en bij de dames was dat Annie Klep. Proficiat allebei.

 

Reacties

Cookieinstellingen