Piet Ligtenberg Toernooi 2022

Foto:

De eerste zondag in september is sinds het overlijden van ons erelid Piet Ligtenberg voorbehouden aan een jeu de boule toernooi met zijn naam. De volgende edities zalde naam veranderd worden in het “Piet & Liena Ligtenberg” toernooi.

Er hadden zich voor dit toernooi 20 equipes opgegeven, maar het werden er uiteindelijk toch nog 22, omdat de kinderen van Piet en Liena graag mee wilden
spelen: Leon & Marco en Renske & Macha. Iedereen moest zich op tijd melden bij de wedstrijdtafel, opdat we om half 11 konden gaan beginnen. Er moesten 3 wedstrijden gespeeld worden en de keuze van de tegenstanders werd overgelaten aan de computer. De winnaars van de vorige editie, Berna en Stan Dankers, hadden de “zware” taak om hun titel te verdedigen.

Na een welkomstwoordje van wedstrijdleider Henk van Roode kon iedereen aan de 1e wedstrijd beginnen. Het weer was prima, hoewel spelen in de volle zon niet altijd prettig was. Na afloop van iedere wedstrijd moesten beide equipes de eindstand doorgeven. Ook als er niet gewonnen was!! Tussen de wedstrijden door was er voldoende tijd en ruimte om even uit te rusten en/of wat bij te kletsen onder het genot van een heerlijk kopje koffie/thee of een
verfrissend drankje. Lia en Bert hadden dit weekend bardienst, dus dat was in goede handen. Annie en Kees, beiden van de barcommissie, zorgden voor de catering tijdens dit toernooi en gingen meerdere keren rond met lekkere hapjes. Niet alleen waren de eigen kinderen actief op dit toernooi, maar zelfs de klein- kinderen (al dan niet met aanhang) kwamen even kijken. Ze hadden bovendien ook nog zin om een bouleke te gooien. Ik begreep dat zij volgend jaar ook van de partij zullen zijn. Gezellig toch!

Aangezien er na dit toernooi nog een andere activiteit gepland stond, werd de pauzetijd ietwat ingekort. Dat was voor de echte autosportliefhebber geen probleem, want de meesten wilden rond 15 uur weer voor de buis zitten vanwege de race in Zandvoort. Na 3 rondes kon de WECO de einduitslag bekendmaken.

Er waren 4 equipes die 3 wedstrijden gewonnen hadden:
4 e plaats: Annie en Toon Klep 23 pluspunten
3 e plaats: Berna en Stan Dankers 24 pluspunten
2 e plaats: Wil van Belkom en Jan Verbeek 26 pluspunten
1 e plaats: Hans van Troost en Pierre de Jong 28 pluspunten.

Vanaf deze plaats feliciteren wij op de eerste plaats alle deelnemers, het winnende equipe en in het bijzonder de kinderen van Piet en Liena. Na de prijsuitreiking van de wisselbeker was er nog een kort, maar gezellig samenzijn. Tot volgend jaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen