Dongen JO23 hofleverancier VV Dongen Zaterdag en Zondag

Trainer Lars Jansens heeft veel spelers zien vertrekken. Met enig angst en beven zag hij dan ook uit naar de uitwedstrijd tegen UNA uit Zeelst. Ondanks de vele mutaties kreeg hij een aantal nieuwelingen terug. Chivarno Pansa, Joep van Overbeek (vanuit Zaterdag) en Richard Pol zijn de mannen die de opengevallen plaatsen moeten gaan opvullen. Vanuit de JO19 is overgekomen Gijs de Leeuw.

Door Piet Scheepers

Voor deze wedstrijd is ook Mick van Geet, spelend in de JO19, meegenomen. Achterin dus een aantal wijzigingen. Geen Sem Uittenbogaard en Doguhan Ercan op de back posities. Beiden zijn opgenomen in de Zondagselectie. Een middenveld zonder Floris van Dongen, Oguzhan Turkyilmaz (beiden naar de Zaterdag) en Raphael Narty vertrokken naar elders. Ook Rijk Siemerink en Joel Longo Mbizi zijn overgeheveld naar de Zondag selectie. Kortom even
experimenteren met een selectie waarmee voorheen alleen maar resultaten waren geboekt. Twee jaar JO23 Divisie resulteerde in een keer kampioen en daarna ongeslagen als tweede geëindigd. En juist de nieuwe competitie werd geopend tegen de kampioen van vorig jaar: UNA.

Dus begon Dongen met de nodige wijzigingen aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat beide teams wilden voetballen wat een open wedstrijd opleverde. Dongen oogde iets scherper hetgeen resulteerde in kansjes voor Joep van Overbeek en Rijk Siemerink. En na een prima combinatie tussen Luc Braams en Siemerink, schoof de laatste de 0-1 binnen. De grensrechter van de thuisclub zag hierin een duidelijk, onbegrijpelijk, gevalletje van buitenspel in. Helaas bleef het 0-0. Hierna golfde het spel op en neer waarbij UNA vooral uit corners gevaarlijk was. Dongen drong even voor rust aan. Hoog op het veld werd balverlies geleden waarop een counter van UNA volgde. En de onverdiende 1-0 lag achter doelman Swen Heystee.

Na rust een slap beginnend Dongen. Het was vooral aan doelman Heystee te danken dat UNA niet kon weglopen. Even hierna moest hij toch capituleren, doordat Dongen wat zwak nonchalant met de bal omging. Maar weer een discutabel moment. Waar de scheidsrechter in de eerste helft vertrouwde op het advies van zijn assistent van UNA, liet hij nu de Dongen grensrechter, Niels Timmermans, voor joker staan. “Vier man van UNA op een lijn buitenspel,” riep een vlaggende Timmermans voor buitenspel. Na afloop moest scheidsrechter Nico Opstraat toch toegeven dat hij zelf wellicht fout zat door zijn assistent te negeren.

“Deze scheids kon het vandaag niet belopen. Helaas en daar hadden beide teams last van,” waren na afloop de woorden van de begeleiders. Dongen ging gewoon door waar het gebleven was en ging op jacht naar de aansluiting. Een kwartier voor tijd dribbelde Gillyan Clemens door de UNA-verdediging en schoof onhoudbaar de bal in de verre hoek: 2-1. Vele kansen stapelde zich op in de slotminuten. Zat een gelijkspel er nog in? Een bal op de lat, een grote
kans voor Gijs Timmermans die in de handen van de keepers belandde en ….een handsbal van UNA die niet werd gezien. Drie laatste minuten waarin Dongen een gelijkspel uit deze bizarre wedstrijd probeerde te slepen.

“2-1 verloren, helaas had niet gehoeven, Onnodig dit!” Daarmee moest Lars Jansens het deze middag doen. Overigens tip aan de KNVB-scheidrechters toewijzingen: zet op deze jeugdwedstrijden aankomende talenten neer. Deze jongens hebben de conditie om meters te maken en graven zich niet in rondom de middenstip.

Dongen Zaterdag wint bekerduel van ONI.
Voor trainer-coach Luke van Overbeek telde deze wedstrijd als een oefenduel. “Ik mis nog een zestal spelers. Vandaar dat ik dit als oefenen beschouw.” Het werd uiteindelijk 1-0 voor Dongen. “1-0 winst, maar wel door alles tegen te houden en te gokken op de counter,” merkte Van Overbeek na afloop kort en bondig op.