Zonnebloem BOULERS in actie

Foto:

Afgelopen vrijdagmiddag was er op het terrein van Jeu de Boules Club Dongen een zgn. Boule Plezier Toernooi van de Zonnebloem regio afdelingen Gilze – Hulten, Rijen – Molenschot en Dongen – ’s Gravenmoer. Een keer per 2 jaar worden de besturen terecht in het ZONNEbloemetje gezet als dank voor hun geweldige inzet en enthousiasme van de afgelopen periode. De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking.

’s Morgens waren ze allemaal te gast bij museum de Looierij in Dongen en daarna kwamen ze naar de locatie van JdbC Dongen. Na de “warme” verwelkoming door Henk van Roode en het openingswoordje van Ad Verharen (voorzitter van de Zonnebloem afdeling Dongen –
’s Gravenmoer ) werd er eerst gezellig op het buitenterras geluncht onder het genot van een kopje koffie of thee, dit keer verzorgd door Annie en Piet.

Hierna moest iedereen echt “aan de bak”, zoals dat heet. De indeling van de middag (wie met wie en tegen wie er gespeeld moest worden) was onder lunchtijd uitgewerkt, zodat er meteen begonnen kon worden. Voordat er daadwerkelijk gespeeld kon worden, was het raadzaam om eerst het spelletje uit te leggen. Enkelen kenden het bestaan van deze sport nog van een ver campingleven, waarbij er gespeeld werd met plastic gekleurde ballen. Het huidige jeu de boules of petanque is echter wel van een andere orde. Alleen maar een mondelinge uitleg levert helaas niet altijd het gewenste resultaat op, dus werd er ook een demonstratie gegeven door Piet en Henk. Toen het spel voor de meesten enigszins duidelijk was, werd iedereen de baan op gestuurd en kon de eerste wedstrijd beginnen. Gelukkig waren Annie, Piet en Henk aanwezig om of in te vallen of om nog wat extra uitleg te geven aan onze “zonnebloemekes”.

Na de eerste ronde was menigeen zichtbaar toe aan een verfrissing in de vorm van “lang nat”, een wijntje of een biertje. Ondertussen kon men genieten van de sterke verhalen over de afgelopen partij. Niet zozeer ter verontschuldiging van een misser, maar meer over hoe het had moeten zijn. Als zij die boule…..en als wij dan weer mogen ….en als het butje blijft liggen….dan hadden wij….. enz. Het is altijd leuk om deze gesprekken op afstand te kunnen volgen.

Aangezien er nog voldoende tijd over was, werd er ook een tweede ronde gespeeld. Deze keer was de samenstelling van de teams/equipes wel anders: voor iedereen een ander speelmaatje en bovendien ook andere tegenstanders. Verliep het spel in de eerste ronde soms wat chaotisch, deze keer werd er behoorlijk gedisciplineerd gespeeld. Het enthousiasme was overigens wel even groot in beide partijen. Na afloop en in afwachting van de uitslag, kon een ieder nog even de hal oftewel de boule-o-drome bekijken. De reacties waren geweldig, temeer omdat weinig deelnemers van deze Zonnebloemgroep het bestaan ervan kenden.
Tegen 16 uur was de uitslag bekend en ging men er eens goed voor zitten. Vijf spelers hadden beide partijen gewonnen, acht boulers hadden er eentje gewonnen en de anderen helaas niets. De pluspunten moesten uiteindelijk de doorslag geven. Hieronder ziet u de beste drie boulers van dit ZonneBoule toernooi:

3e plaats: Thea Horsten 2 gewonnen + 14 pnt
2e plaats: Ad Klaassen 2 gewonnen + 18 pnt
1e plaats: Bouke Derks 2 gewonnen + 20 pnt

De winnaar kreeg een daverend applaus voor zijn behaalde overwinning en ontving uit handen van Henk van Roode een aandenken aan dit Boule Plezier Toernooi. Bovendien werd hij ook nog middels een foto bij het stenen boulertje als trotse winnaar vereeuwigd.

Terugkijkend mogen we toch wel vaststellen dat deze sportieve middag geslaagd was. Een zeer enthousiaste groep, een leuke activiteit en bovendien een heerlijk zonnetje. Het was fijn dat jullie er waren.

Mocht U na het lezen van dit verslag ook interesse hebben om eens een Boule Plezier Toernooi te willen plannen? Neem dan contact op met onze coördinator: Hans van Troost ([email protected] of 06-11177552)

Reacties

Cookieinstellingen