Atledo gooit een BOULEKE op…

Foto:

Het is altijd een mooi streven om ouderen in beweging te krijgen. De mensen uit deze doelgroep zijn vaak alleen en soms ook best wel eenzaam, maar meerdere clubs/verengingen uit Dongen hebben de ambitie om hier daadwerkelijk ook iets aan te (gaan) doen.

Zo heeft atletiekvereniging ATLEDO onder meer een groep leden in zich onder de naam ‘ouderen in beweging’. Deze groep komt elke zaterdagmorgen op tijd bij elkaar onder leiding van Toine van Gils. Op hun vraag om op zaterdagmorgen een Boule Plezier Toernooitje voor deze groep te kunnen organiseren, hield wel in dat wij als JdbC Dongen op tijd de deuren moesten openen. Dus in dit geval vroeg uit de veren, want rond 9 uur zou een groep van 20 sporters bij ons komen.

Ook nu werd deze groep hartelijk verwelkomd door Henk van Roode, waarna ze voorafgaande aan het boulen, eerst konden gaan genieten van een kopje koffie of thee met een overheerlijke appelfap, verzorgd door Jeanne van Riel. De banen zagen er prima verzorgd uit en mede dankzij Toon Klep (een van de medewerkers van de buitenploeg) lagen er bij elke baan het nodige spelmateriaal: een werpcirkel, 3 boules, een butje, een doekje en uiteraard een rolmaat. Hierna gaven Toon en Henk een korte demonstratie hoe het spel Jeu de Boules oftewel Petanque gespeeld moest worden. Voor de meesten was het echt de eerste keer dat ze hiermee in aanraking kwamen. Misschien was de demonstratie achteraf toch wel wat tekort, want de spelregels werden niet altijd
nageleefd.

Er ging best wel wat mis, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Iedereen ging enthousiast aan het spel beginnen en gaande- weg kwamen er toch wel wat “talenten” boven drijven. In het kader van “ouderen in beweging” is het spel jeu de boules een verrassende activiteit. Ze zijn er een uurtje tussenuit, ze zijn onder de mensen, ze zijn lekker even buiten en zijn volop in beweging. Wat wil je nog meer….! Velen zien het als iets recreatiefs en daar is niets mis mee, maar het is ook echt een sport! Dan wordt het vaak PETANQUE genoemd, maar de spelregels zijn gelijk. Maar dat is onbelangrijk. Spelvreugde, daar gaat het om en dat was er zeker.

Na twee ronden kon de balans op gemaakt worden. Er waren 6 spelers die twee wedstrijden gewonnen hadden, acht boulers met 1 gewonnen wedstrijd en de rest (ook 6 spelers) helaas geen gewonnen partijen. De pluspunten moesten ook nu weer de doorslag geven. Langs deze weg feliciteren we Ineke dan ook met de door haar behaalde overwinning. Ze kreeg uit handen van Henk een toepasselijk aandenken  aan dit gezelligheidstoernooi. Zo’n Boule Plezier Toernooi staat open voor iedereen. Je hoeft GEEN lid van onze vereniging te zijn. Dus als je wat te vieren hebt, kom gezellig boulen of spelletjes met boules doen. Er is altijd wat te drinken en voor een hapje kan gezorgd worden. Onze contactpersoon is: Hans van Troost ([email protected] en/of bel
06-11177552

Reacties

Cookieinstellingen