Een BOULE-spelletjesdag

Foto:

Zoals wij een week eerder al hadden aangekondigd, werd afgelopen zaterdag een spelletjesdag georganiseerd door Jeu de Boules Club Dongen. De “echte” boulers zaten ongetwijfeld op de tribunes in Den Bosch te genieten van het EK-Petanque, waarbij ook een Nederlandse afvaardiging te zien was.

Wij deden het echter die zaterdagmiddag in spelletjesvorm. De opkomst viel beslist niet tegen. Naast eigen clubleden die graag een potje vrij wilden spelen, waren er ook nogal wat kleinkinderen van onze clubleden. Daarnaast waren er toch ook enkele “vreemde” gezichten, die na het lezen van het Weekblad van Dongen eens spontaan kwamen kijken (en ook nog zelf spelen!)

De zelf gemaakt boule-spelletjes (die overigens ook te huur zijn!) waren ’s morgens al door de leden van de WECO op de banen uitgezet. Er waren die dag in totaal 15 boule-spelletjes. Allemaal spelletjes met boules, zowel “de bekende, gekleurde camping-boules” als de echte ijzeren boules. Bij het ene spelletje moest er goed gerold worden naar of door een obstakel en bij het andere spelletjes kon er al dan niet hoog gegooid worden. Er waren ook een tweetal spelletjes waarbij je het NIET droog kon houden. Maar met het heerlijk zonnetje erbij was dat beslist geen probleem.

Bij elk spelletje waren punten te verdienen en die werden door begeleidende clubleden op een scoreformulier vermeld. Ook hier was de spreuk “meedoen is belangrijker dan winnen” van toepassing. Tijdens de boule-spelletjes werd de jeugd ook nog getrakteerd op een drankje, een zakje chips en bij inlevering van het scoreformulier ontvingen ze allemaal nog een kleine snoepzak. De barcommissie in de persoon van Kees Zeebregts had het allemaal weer prima geregeld. Gelukkig kreeg hij hulp van Annelies en Roel (bardienst) en Ria.

Na de 1e ronde was er een korte pauze, hoewel sommigen al eerder een onderbreking inlasten. Iedereen kon op ons vernieuwd terras (!) even bijkomen van de spanning onder het genot van een verfrissend drankje. Hierna stond het een ieder vrij om nog een ronde te maken of gewoon wat leuke boule-spelletjes te herhalen. Er waren ook enkelen die het aandurfden om een echte wedstrijd te gaan spelen.

Rond 16 uur waren de meesten uitgespeeld en kon men de scoreformulieren gaan uitrekenen: het optellen van de behaalde punten bij elk spelletje.
Het was een zeer geslaagde middag en ik weet zeker dat iedereen volop heeft kunnen genieten van de boule-spelletjes. Al rondlopende heb ik zeker enkele talenten gezien. Wie weet of er nog iemand door deze activiteit “doorbreekt” op het gebied van petanque of jeu-de-boules. Wie weet of hij of zij straks in de Nederlandse selectie wordt opgenomen.

Mocht u na het lezen van dit stukje ook interesse hebben om “een bouleke te gooien”? Kom gerust eens langs en geniet van het mooie complex met 22 buitenbanen en 14 binnenbanen. Elke dinsdagmiddag, woensdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen bent u welkom. U vindt ons tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbal.

Reacties

Cookieinstellingen