Keepersschool Rob Roovers van start op Sportpark De Biezen

Foto:

Erg blij is de 39-jarige Rob Roovers dat hij zijn eigen keepersschool in september gaat starten. Ook omdat hij gebruik mag maken van de faciliteiten van VV Dongen.

Door Piet Scheepers

Om diverse redenen was deze samenwerking wel te verwachten. Rob is sinds 1989 lid van de VV Dongen. Altijd het doel verdedigd. De laatste jaren van zijn actieve keepersloopbaan stond hij bij Dongen 1 en Dongen 2 tussen de palen. Inmiddels begint hij het komende voetbalseizoen aan zijn derde jaar als keeperstrainer van de selectie van VV Dongen. “Ik heb eerst de jeugd bij Dongen doorlopen. Daarna naar de senioren. Met een tussenstap bij SCO/Tofs en Uno Animo, om vervolgens terug te komen bij VV Dongen”. In de periode als actief keeper bij de selectie heeft hij meerdere jaren de jeugdkeepers van VV Dongen getraind. Nadat hij actief stopte met keepen is hij zichzelf als trainer gaan ontwikkelen, vertelt Rob die in het dagelijks leven bewegingsagoog is. Hij werkt en geeft op een sportieve manier bewegingslessen bij een instelling met mensen met een beperking.

Het idee om een keepersschool te starten speelde al jaren. Na een gesprek met Fatih Kamaci over zijn voetbalschool Pro Soccer Academy, was dit de laatste zet die nodig was om de keepersschool op te starten. Fatih kreeg diverse keren de vraag of er ook aandacht werd besteed aan de keepers? Nee dus. Nu is dat probleem dus opgelost met Keepersschool Rob Roovers. In de ogen van Rob Roovers zijn keepers een ondergeschoven kindje. Via zijn keepersschool wil hij deze groep op tactisch, technisch en mentaal gebied beter maken. “Het belangrijkste is echter dat zij het leuk vinden en daardoor steeds enthousiaster worden!”

Voordat het zover was heeft hij een ondernemersplan op moeten stellen. “Ik heb in gesprekken, met onder andere VV Dongen voorzitter John Paul Verkooijen, veel adviezen en tips meegekregen.” En als Rob de naam VV Dongen laat vallen is hij duidelijk blij en trots dat hij van zijn club alle steun krijgt. Want volgend seizoen werken Rob Roovers en Fatih Kamaci op hetzelfde tijdstip op sportpark De Biezen. Rob gaat in modules werken van 10 weken en start in september.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie inwinnen dan kan dat via: [email protected] of neem een kijkje op de website: www.keepersschoolrobroovers.nl

Reacties

Cookieinstellingen