Jeugdtrainer behaalt UEFA C diploma

Foto:

Met ruim een 7 als gemiddeld eindcijfer behaalde Sven Kerst afgelopen periode zijn UEFA C diploma. Vorig jaar is hij het avontuur bij VV Dongen aangegaan. Sven omarmde de P.O.P.- visie van de club en ook het behalen van zijn diploma waren voor de technische staf van Dongen aanleiding om de verbintenis nog een jaar te verlengen.

Door Piet Scheepers.

“Ik wil vanaf deze plaats de JO15-1 bedanken. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik nu op mijn plek zit bij VV Dongen. Ik wens dit team daarom dan ook veel succes komend jaar bij de JO17 en wie weet dat we elkaar in de toekomst weer tegen mogen komen!” Sven heeft de afgelopen weken al kennis mogen maken met de nieuwe lichting JO15-1. “Een leuke groep waar ik ontzettend veel zin in heb om mee aan de slag te gaan.”

Voor de geïnteresseerden even een uiteenzetting wat P.O.P. inhoudt. Het zijn binnen de jeugdafdeling van de technische commissie van de VV Dongen de afkortingen voor: Plezier: in het spel, Ontwikkelingen: als individu door de trainer gecorrigeerd worden en daardoor beter worden en Presteren: het beste uit jezelf halen. “Daarbij heeft plezier in het spelletje de hoogste prioriteit,” vertelt Marcel Haarbosch die samen met Robbie van der Vliet de jeugdzaken behartigd. In hun ogen moeten de leden met plezier graag naar de club komen.

De 25-jarige Sven Kerst is een ambitieuze trainer. Geboren en getogen in Made is hij op zijn zesde jaar naar Raamsdonk verhuisd. Daar doorliep hij de gehele jeugd bij de plaatselijke voetbalclub. Toen hij eenmaal aansloot bij de selectie was hij door vervelende blessures genoodzaakt te stoppen. Het voetbalspelletje bleef hem trekken. Vooral het training geven aan de jeugd. “Vanaf mijn 14e jaar gaf ik training bij VV Raamsdonk aan de E1 en D1. Vervolgens ben ik overgestapt naar de JO19-1 van SCO. Daar heb ik ook mijn diploma juniorentrainer behaald. Via RFC uit Raamsdonksveer, waar ik twee jaar de JO17-1 trainde, heb ik de overstap naar Dongen gemaakt.”

Toekomstvisie?
“Ik wil mij de komende jaren ontwikkelen als trainer. Graag zou ik de stap in de toekomst willen maken naar de oudere leeftijdscategorieën. Mijn ambitie ligt uiteindelijk bij de senioren.” Op de vraag hoe het bij VV Dongen allemaal is geregeld is hij open en eerlijk. “Erg gemoedelijk! Iedereen heeft wat voor elkaar over. En mocht je ergens tegen aanlopen dan staat er altijd wel iemand voor je klaar! Ik vergelijk het altijd met mijn oude club VV Raamsdonk, maar dan net iets groter van opzet.”

Je komt met jouw team bij vele tegenstanders. Als daar een talentje rondloopt zou je hem dan Dongen adviseren als hij dat aan jou zou vragen? “Natuurlijk zou ik Dongen aanbevelen. Ik zie nu regelmatig voetballers bij clubs rondlopen die een eventuele stap hoger aan zouden kunnen. VV Dongen is daarvoor een perfecte club om op niveau te voetballen. In de huidige JO15 zitten een aantal spelers van buitenaf die op jonge leeftijd al hebben gekozen voor VV Dongen. Mooi om te zien hoe zij zich hier kunnen ontwikkelen op goed niveau.”

“Ik wens iedereen een prettige zomervakantie en zie jullie bij de start van het seizoen 22/23 op sportpark De Biezen weer.”

Reacties

Cookieinstellingen