Doelman Jordy Zielschot weer even op bezoek bij oude liefde

Foto:

Een van de laatste trainingen van het afgelopen seizoen. Veelal hebben de trainers en begeleiders wel een verrassing in petto. Zo ook afgelopen woensdag bij de selectie van de JO8 van VV Dongen. Mathieu Kops, Melvin Veenbergen, Jurgen de Gussem en Dirk Jan in t Groen hielden de jongens bezig. Daartussen een kleine kordate en vinnige Anouk. Een gedreven meisjes dat als voetballertje ver kan komen gezien haar inzet en motovatie. In de positieve zin staat zij steeds vooraan. Straks zal duidelijk zijn waarom.

Door Piet Scheepers

Halverwege de training komt er dan ineens een nieuwe ‘trainer’ aansluiten. De jeugdigen kijken op en vragen zich af wie dat nou wel is? “Kennen jullie deze meneer,” wordt gevraagd. En dan stelt Jordy Zielschot zich voor. Deze Dongenaar verdedigt, eerst bij DVVC, dan vervolgens bij RKC/Willem II selectie, VV Dongen, Stedeco, Blauw Geel, Veen en komend seizoen weer bij Blauw Geel uit Veghel het doel. Ja, als je dan de naam RKC/Willem II laat vallen dan stijgt het aanzien van de persoon. Er worden teams ingedeeld en in toernooivorm wordt er wedstrijdjes 4×4 gespeeld. Hierbij spelen de trainers, inclusief Jordy Zielschot, een belangrijke rol. Zij laten hun pupillen vrijlopen, waardoor deze in balbezit komen en zodoende hun vrijlopende maatje weer aangespeeld kan worden. En als er dan gescoord wordt, volgt daarop een high-five voor het gehele team. Plezier alom! Dan het grote moment: penaltyschieten op deze doelman!

Na de teamfoto, met bijna alle spelers en Jordy Zielschot, gaat het beginnen. Niet alle spelers staan op de foto. Anouk heeft de bal gepakt, zij hoeft niet op de foto, want zij wil als eerste vanaf de stip op doel schieten. En ja, alsof hogere sferen er mee spelen verdwijnt de bal in het uiterste hoekje, net langs de paal, in het doel. “Scherper kon niet,” was het commentaar van de doelman.

Na afloop is het dan nog even wat foto’s maken voor het album voor later. En Jordy Zielschot? Tja, die is komend seizoen te zien in de thuiswedstrijd van VV Dongen tegen Blauw Geel uit Veghel. “Vreemd een Dongenaar in het doel van de tegenstander van Dongen,” merken enkele spelertjes op. “Maar dan kan jullie later ook overkomen,” wordt van de zijkant opgemerkt. Talentjes genoeg tussen deze toppertjes!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen