Pim van Boxel wint afsluitingstoernooi wintercompetitie

Op vrijdag 10 juni werd de dartcompetitie afgesloten met een singletoernooi en de prijsuitreiking in café de valk. De opkomst redelijk te noemen met 24 deelnemers.

Op dreef 12 bracht de meeste deelnemers aan de start en ontvingen hiervoor 25 euro. Het toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem met verliezersronde. Ton Verhoeven won achtereenvolgens van Wiek Claassen, Alfred Schrieks, Dennis van Strien en Tim Vervoort. Pim van Boxel haalde de finale door te winnen van Nor van den Kerkhof, Bas van der Borst, Hans van Rijswijk en Hans Oerlemans In de finale won Pim met 5-0 en won voor de 3e keer op het rij het eindtoernooi, proficiat.

v.l.n.r. winnaar Pim, Ton, Hans en Tim

Wiek Claassen was de beste in de verliezersronde en won de finale met 4-3 van Mark Lodewijks

v.l.n.r. Mark, Wiek ,Nor en Vincent

Er werd in totaal 6 keer een 180 gescoord. 2x 180 voor Pim van Boxel, Ton Verhoeven en Tim Vervoort. Hans Oerlemans gooide het hoogst uit met 156, Dylan in ’t Groen gooide 115 uit en Tim Vervoort 102.

Vincent Langeveld

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats. In de eredivisie ging de titel naar up to the bar 1, het team van captain Peter Dekkers, op de 2e plaats eindigde op dreef 12 en de 3e plaats was voor the dartons. Beste speler werd Pim van Boxel van op dreef 12, die 17 keer wist te winnen, en slechts 1 keer werd verslagen. Edwin Nuis van the dartons pakte de hoogste uitworp met 167. In totaal werd er 127 keer 180 gegooid in deze divisie, vorig seizoen (2 jaar geleden) was dat 80 keer. William Leijten en Damian Vetjens beiden van up to the bar 1 waren de beste met 9 stuks, Pim van Boxel had er 6 en Dennis van Strien en Carlo van Cleef 5.

In de eerste-divisie was de titel voor het team van Mark van Riel en Just Zonneveld, gijle peile. T.r.o.t.s werd 2e en 4p eindigde op plaats 3. Beste speler werd Randy Biemans van gijle peile die 15 keer won en slechts 1 nederlaag most incasseren. De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Cees van Gils van gijle peile met 141 punten. Er werd 20 keer 180 gegooid, de vorige keer was dat 21 keer. In het bekertoernooi ging de finale in de winnaarsronde tussen op dreef 12 en up tot he bar 1, op dreef 12 won met 10-3 en hield daarmee up to the bar af van de dubbel. op dreef up to the bar

Up to the bar 1 en op dreef 12

In de verliezersronde ging de winst met 8-5 in een spannende wedstrijd naar gijle peile tegen h.b.h.b.

Gijle peile en h.b.h.b.

Justin Schouten van new bundy’s pakte de hoogste uitworp met 132. Hopelijk kunnen we vanaf september weer normaal de competitie gaan verspelen. Op de website www.dartsdongen.nl alle verdere informatie.

Vrijdag 17 juni Darts koppeltoernooien 501 in Café de Valk

De wintercompetitie is beëindigd, daarom spelen we speciaal voor de Dongenaren nog 2 extra toernooien. Het eerste toernooi vindt plaats a.s. vrijdag 17 juni in café de valk.Aan het toernooi mogen alleen Dongenaren en competitiespelers van de Dongense dartscompetitie deelnemen. We verspelen dan een koppel loting toernooi 501 en bij voldoende deelname ook nog een koppel toernooi 501. De toernooien worden verspeeld in poules met aansluitend een winnaars en verliezersronde. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro p.p. per toernooi. De aanvang van het toernooi is 19.30 uur, tot die tijd kunt u inschrijven. Graag tot vrijdag.