Dongen zaterdsag 1 speelt nacompetitie voor een plaats in 3e klasse.

Foto:

Deze laatste wedstrijd thuis tegen buurman Rijen was een formaliteit. De uitwedstrijd werd 0-11. Dongen moest winnen om in aanmerking te komen voor de nacompetitie om een plaats in de 3e klasse.

Door Piet Scheepers.

Of dat twee of drie wedstrijden zouden worden was weer afhankelijk van SCO uit Oosterhout. Deze ploeg verspeelde punten. Hierdoor speelt Dongen, geëindigd op plaats drie, nu twee wedstrijden. Eerst op 14 juni uit naar het Tilburgse Merlijn. De winnaar van deze wedstrijd speelt op neutraal terrein, op zaterdag 18 juni, tegen de winnaar van FC Perkouw (Berkenwoude Zuid Holland) tegen VV Steenbergen. “Ik ben trots op deze jongens wat ze in de loop van het seizoen gepresteerd hebben en dat ze uiteindelijk derde zijn geworden,” was na afloop het commentaar van Luke van Overbeek.

Dongen – Rijen, eenrichtingsverkeer.
Zonder spelmaker Bas Jansens speelde Dongen zaterdag de laatste wedstrijd van deze competitie. Want als kers op de taart mag de ploeg van trainer/coach Luke van Overbeek gaan spelen om een plaatsje in de 3e klasse. Daar staan dan weer wat derby’s op het programma, als het eenmaal zo ver is.

Dongen moest in ieder geval winnen. De vraag was alleen: hoeveel zou het uiteindelijke worden? Petje af voor de Rijenaren die deze competitie hebben uitgespeeld. Tig doelpunten tegen en 0 voor. Iedere week een fiks pak voor de broek krijgen en dan toch weer de zaterdag erop de volgende draai om de oren krijgen. Het was afgelopen zaterdag dan ook eenrichtingsverkeer. Dongendoelman Tom van Strien had ook in zijn zomertenuetje in het doel kunnen gaan staan. Hij heeft niets maar dan ook niets te doen gehad.

Rijen bood de eerste helft prima tegenstand. Al was het tegenhouden rondom de zestien meter. Moegestreden haalde Rijen de rust met een 2-0 achterstand. Dongen speelde wat nonchalant, maar was tevreden met deze stand. Na rust ging het hard. Zeker de laatste twintig minuten. Van 5-0 liep de teller snel op naar de 10-0. Het laatste doelpunt was voor Tom van Strien. Vanaf de elf meter stond hij oog-in-oog met zijn collega Lars Spijkers. Deze had geen antwoord op de inzet van Van Strien. Hierna werd de champagne ontkurkt. De feestvreugde laaide weer op toen bekend werd dat SCO punten had laten liggen bij Boeimeer. Dus Dongen nu derde en hoeft daardoor een wedstrijd minder nacompetitie te spelen. Score: Maarten Waltman (4), Joep van Overbeek (3), Luc Braams (2) en Tom van Strien (penalty) doelpunt nummer 10.

Wie zij de tegenstanders?
De eerste wedstrijd is tegen het Tilburgse Merlijn op 14 juni om 19.30 uur in Tilburg. Deze Tilburgse studentenvereniging probeert het vege lijf te redden om in de 3e klasse te kunnen blijven. Hun doelsaldo was 43-78. De meest doelpunten tegen. Wil niets zeggen! Mocht deze wedstrijd gewonnen worden dan wacht de winnaar uit FC Perkouw – VV Steenbergen in de finale. Perkouw komt uit het Zuid-Hollandse Berkwoude. Dit elftal pakte de laatste negen duels 16 punten en wist daardoor directe degradatie uit de 3e klasse te ontlopen. VV Steenbergen komt, net als Dongen, uit in de 4e klasse en pakte een periode. De winnaar van deze finale promoveert naar de 3e klasse.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen