Verslag Fiets-Boule-Dag bij Jeu de Boulesclub Dongen

Foto:

Afgelopen week organiseerde JdbC Dongen haar jaarlijks terugkerende activiteit, namelijk een FIETSBOULEDAG. Op deze gezellige dag fietsen de deelnemers naar verschillende locaties in en buiten Dongen om daar te gaan boulen. Dit jaar had de WECO gekozen voor 4 plekken in Dongen zelf.

Rond 10 uur moest iedereen aanwezig zijn om in te schrijven en te betalen, waarna ze koffie of thee kregen met wat lekkers erbij. Er hadden zich 23 clubleden ingeschreven en na de nodige administratie werd er rond half 11 vertrokken naar de 1e bestemming. Alleen Annie Smulders en Kees Zeebregts (beiden lid van de barcommissie) bleven achter in het clubhuis om de lunch voor te bereiden. Deze dag stond al lang gepland, dus het is altijd maar afwachten wat voor weer we zouden krijgen. Deze keer waren de weergoden ons goed gestemd. Het was prachtig weer: een heerlijk zonnetje en niet teveel wind. We konden het niet beter treffen. Zouden we het verdiend hebben?

Onze “TOM-TOM” in de persoon van Corrie Koreman reed voorop en koos voor een mooi fietstochtje door het buitengebied van Dongen. Men kon onderwijl al pratende genieten van de natuur, de fraaie wolken en het zonnetje. Mogelijk in de weg staande obstakels zouden op tijd worden aangekondigd, maar dat geeft niet altijd een garantie dat deze waarschuwing ook daadwerkelijk wordt opgepakt. Dat bleek ook dit keer het geval te zijn. Een van de jongste nota bene moest zo nodig tegen een rood-wit paaltje aanrijden. Gelukkig heeft het betreffende paaltje de crash overleefd en kwam er nagenoeg ongeschonden vanaf. Na een half uurtje kwamen we in het parkje bij Mijzo (voorheen de Volckaert) terecht. Er moest deze keer op gras gespeeld worden ipv op onze eigen fluweelachtige grintbanen.

Aangezien we op 4 locaties zouden gaan spelen, was er een kleine competitie voorbereid. Na het oplezen van de indeling kon iedereen zelf een geschikt stukje gras uitzoeken en kon er naar hartenlust gebouled worden. Na afloop moest de stand doorgeven worden. Na een uurtje waren alle wedstrijden klaar en kon de fietstocht vervolgd worden. Deze keer gingen we (uiteraard via een behoorlijke omweg!) naar het Wilhelminaplein. Hier werd de 2e wedstrijd gespeeld, waarbij elke deelnemer een nieuw maatje kreeg toebedeeld en ook andere tegenstanders. In tegenstelling tot onze eigen banen, hadden we vandaag geen echte mogelijkheden om de scores bij te houden. Enkelen hadden wel een speciaal apparaatje bij zich en Evert Pol had een eigen ontwerp: een toerenteller die je op breinaalden kunt zetten! Op deze manier raak je ook de tel niet meer kwijt! En wat doe je als je helemaal niets hebt? De natuur bood uitkomst: zie foto.

Rond 13 uur waren we weer terug op onze eigen locatie voor een heerlijke lunch met lekkere eigengemaakte soep, verschillende broodjes en beleg en zelfs nog een warme snack! Het clubhuis was omgebouwd tot een fraai horeca-etablissement. Het zag er allemaal prima uit. Chapeau Annie en Kees!
Na een klein uurtje vertrokken we weer olv onze eigen eerder al genoemde TomTom. Welke richting uit was wederom een verrassing. We fietsten richting de Kanaaldijk naar het fietspad langs de sportvelden. Werd het Oosterhout of toch weer iets in Dongen? Uiteindelijk kwamen we in de Bergen terecht, een voor alle Dongenaren bekende zandvlakte in ons dorp. Bekend van de afsluiting van de Zomerspelen.

De ondergrond was daardoor erg verrassend: geen grint, geen gras, maar……….lekker mul zand. En bovendien nog glooiend. Het was voor iedereen een uitdaging om hier een keer te boulen. Er viel deze keer niets te rollen, maar hoog gooien. De boules vielen meteen “dood” neer in het zand. Sommige boules verdwenen in het losse zand en moesten na elke werpronde “uitgegraven” worden. Het was geen hoogstaand spel, maar wel hilarisch. Je kon niet op voorhand zeggen wie er zou gaan winnen. Er was echter wel één deelnemer die op deze locatie in zijn nopjes was: Cees Emmen. Logisch, want hij heeft jarenlang voor zijn baas in het grondwerk gezeten!

Na deze worsteling besloot de organisatie voor de laatste wedstrijd naar onze eigen clubruimte te gaan. Nu konden de deelnemers eindelijk eens een keertje op “normale” ondergrond gaan gooien. Voor velen warempel een verademing. Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en kon de einduitslag bekend gemaakt worden. Slechts één clublid had alle wedstrijden gewonnen, namelijk Johan van Rijckevorsel en hij was dan ook de winnaar van deze dag. Ook voor de beste vrouwelijke deelnemer was er een prijs. En die ging naar………….Jacqueline van Rijckevorsel!

Toeval? Geluk? Matchfixing? Virus? Wie zal het zeggen. Ik weet wel dat Jacqueline gedeeltelijk de uitslagen heeft verwerkt, maar dat terzijde.
Wij feliciteren beide winnaars van harte en geniet van je flesje rode wijn, geschonken door Gall & Gall Dongen.

Heb je interesse en wil je eens komen kijken? Dat kan op dinsdagmiddag, woensdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen. Je bent van harte welkom op ons schitterend gelegen complex, gelegen tussen zwembad de Vennen en het terrein van de handbalclub. De koffie staat klaar!

Let op: op zaterdag 16 juli organiseert JdbC Dongen een BOULE-Spelletjesdag voor het hele gezin. Noteer het alvast in uw agenda.

 

Reacties

Cookieinstellingen