DA Ingrid Liberty dames 1 laat overwinning door de vingers glippen

Met nog twee wedstrijden op het programma komt de ontknoping van de spannende strijd om promotie steeds dichterbij. DA Ingrid Liberty dames 1 speelde afgelopen zondag 29 mei tegen de directe concurrent, Heeze dames 1.

De heerlijke overwinning van vorige week op de andere concurrent, Gemert dames 1, heeft veel vertrouwen aan de dames van Liberty gegeven. Maar, ze zijn zich er ook bewust van dat ze deze twee laatste wedstrijden moeten winnen om de promotie naar de tweede klasse te verzekeren. De spanning was voelbaar bij DA Ingrid Liberty dames 1, en ze moesten alles op alles zetten om de drie punten mee terug naar Dongen te nemen.

Het startsignaal klonk, en de dames mochten los. In deze eerste fase van de wedstrijd werden er hier en daar wat onnodige fouten gemaakt door Liberty, wat duidelijk door de zenuwen werd veroorzaakt. Heeze dames 1 wist hier geen gebruik van te maken door uitstekend verdedigen van Liberty. Laatste vrouw Floor Berende hield in deze onrustige periode knap het overzicht en kon elke aanval van Heeze onschadelijk maken. Naarmate het eerste kwart vorderde kwam DA Ingrid Liberty dames 1 beter in de wedstrijd en gingen ze hun eigen spel spelen. Zo kon Femke Kuppens een aantal keer sterk opkomen, maar werd dit harde werk niet verzilverd met een doelpunt. Tegen het einde van het eerste kwart was het weer Femke die de bal in haar stick kreeg vlak voor de cirkel van Heeze, via knap voorbereidend werk van Kim Verburgh en Chelsea van Helmond. Femke hield haar hoofd koel en zette de keepster van Heeze volledig op het verkeerde been. Het doel van Heeze lag open en Femke pushte de bal richting de doellijn. Maar uit het niets kwam er een verdedigster van Heeze voorbij gegleden en stopte zij de bal met haar voeten: strafbal voor Liberty! De bal werd op de stip gelegd en Chelsea van Helmond nam haar plaats. Ze pushte de bal feilloos in het net! Onhoudbaar voor de keepster van Heeze: 0-1!

In het tweede kwart had DA Ingrid Liberty dames 1 duidelijk de bovenhand. Er werden prachtige aanvallen opgezet, en een aantal keer geen de bal maar rakelings langs het doel van Heeze. De voorsprong moest worden uitgebreid, zodat de dames van Heeze geen kans meer hadden om de wedstrijd nog om te draaien. De verlossende 0-2 viel door een aanval opgezet door Femke Kuppens. De bal werd knap binnengehouden door Kim Verburgh, en binnengetikt door Jill Voskuil. Wat een heerlijk einde van het tweede kwart! De dames van Liberty hadden de belangrijke overwinning binnen hand bereik, maar hebben het in het derde en vierde kwart toch laten liggen. Alles wat het tweede kwart goed ging, werd niet meer gedaan. Wanneer de bal werd veroverd door Liberty, werd deze gelijk weer ingeleverd bij Heeze. De verdediging van Liberty stond onder hoge druk. Zelfs een aantal knappe en belangrijke reddingen van keepster Fien van de Pol waren helaas niet genoeg om de voorsprong te behouden. De dames van Heeze maakte in het derde en vierde kwart twee doelpunten, waarmee de eindstand werd bepaald op 2-2. Een teleurstellend resultaat voor DA Ingrid Liberty dames 1.

Met dit gelijkspel is de enige kans die DA Ingrid Liberty dames 1 nog heeft op promotie, als Heeze dames 1 de laatste wedstrijd verliest en Liberty wint. Hiermee hebben de dames van Liberty het helaas niet meer in eigen handen. Komende zondag is er geen competitie in verband met Pinksteren. De laatste competitie wedstrijd staat daarmee gepland op zondag 12 juni. DA Ingrid Liberty dames 1 mag het thuis opnemen tegen Don Quishoot dames 1. Dit wordt een super spannende wedstrijd, die wellicht promotie als resultaat zal geven. Daarnaast is het ook de afsluiting van het seizoen bij Liberty, wat een enorm gezellige middag gaat brengen. Al met al genoeg reden om zondag 12 juni om 12:45 aan de lijn bij Liberty te staan.