VV Dongen Zaterdag verliest bij Baronie.

“Als je verzuimt te scoren dan doet de tegenstander dat wel.” Een simpele conclusie die waarheid bevat waarmee het Dongen Zaterdag keihard werd geconfronteerd.

Het team van trainer Luke van Overbeek had, met nog vier competitie te gaan, kansen op nacompetitie. Van de nog vier te spelen wedstrijden zouden er dan drie gewonnen moeten worden. Afgelopen zaterdag was Baronie helaas de meest gelukkige en trok met 3-0 de wedstrijd naar zich toe

Door Piet Scheepers.

Van Overbeek kon in Breda gelukkig weer beschikken over een bredere groep spelers dan een week daarvoor. Dongen kwam goed uit de startblokken en creëerde gelijk een tweetal mogelijkheden om de score te openen. Helaas voor de geel blauwen bleven deze kansen onbenut. Dongen was hierna even de kluts kwijt, want binnen drie minutenstond de 2-0 op het scorebord. Na de 1-0 van El Kaddouri viel kort daarop de 2-0 van afstand door Benjamin Kadic.

Dongen kon zich hierna herpakken en kreeg kansen om weer in de wedstrijd te komen. Een vrije trap belandde op de lat gevolgd door een kopbal die voor de lijn werd weggehaald en of het allemaal zo moet zijn, een voorzet die net niet goed valt om te scoren. De aansluitingstreffer bleef uit.

Na rust bleef Dongen vechten om de aansluiting binnen te halen. Het werd hierbij geholpen door Baronie dat verzuimde de voorsprong te vergroten. Ook zij gingen slordig om met de kansen die ontstonden door hun gevaarlijke counters. Deze werden geboden doordat Dongen ver naar voren druk bleef zetten. Vlak voor tijd werden alle illusies aan Dongenzijde aan flarden geschoten doordat Max Denisov de 3-0 achter de Dongendoelman schoot. “Ondanks druk en goed voetbal aan Dongenzijde, een geflatteerde uitslag. Helaas geen resultaat voor ons. Op naar komende zaterdag, de derby tegen Olympia ’60 op Sportpark De Biezen. Nog drie keer winnen en dan hopen dat bovenin ploegen punten laten liggen dan is er een kansje op nacompetitie,” evalueerde Luke van Overbeek na afloop.