Beloften VV Dongen winnen van oud-kampioen Gemert

Foto:

.De beloften van Dongen blijven vriend en vijand verassen. In deze nieuwe competitie, door de KNVB alles extra tussenjaar richting het eerste elftal ingevoerd, kunnen beloften die nog net niet de hoofdmacht aankunnen nog een jaartje of wat rijpen.

Door Piet Scheepers

De JO23 is twee jaar geleden in het leven geroepen. Deze selectie, onder leiding van trainer/ coach Lars Jansens, is een groep spelers waarvan een aantal jongens al aan het grote werk hebben mogen ruiken. Half maart werd dit team kampioen in de 2e Divisie en promoveerde naar de 1e Divisie. Na in het begin enkele pittige tegenstanders mogen ontmoeten, werden de rivalen op dit niveau er niet minder om. UNA, Gemert, HBS, Quick, om er zo maar een paar te noemen, zijn toch verenigingen met enige status.

Dongen trad afgelopen zaterdag aan tegen de kampioen van de vorige periode Gemert. Kampioen in deze klasse werd UNA uit Zeelst, gevolgd door vier teams die elk 10 punten hadden. Daaronder VV Dongen en Gemert. Dongen had tegen UNA een overwinning laten liggen. Het werd het een doelpuntloze 0-0. Tegenstander Gemert had moeite met het hoog druk zetten van Dongen. Gelegenheidslinkerverdediger Floris van Dongen kon en mocht ver richting het vijandelijke doel oprukken. Dongen drong Gemert ver terug rondom hun eigen zestien. Sporadisch wisten de bezoekers onder te druk uit te komen. Maar dan stond Swen Heijstee, terug van een blessure, zijn mannetje.

Slecht veld en Dongen krijgt doelpunt in de schoot geworpen
Ook hier zal tegenstander Gemert zich verbaasd hebben dat op deze knollentuin gevoetbald moest worden. Het was voor spelers, maar ook voor de keepers, opletten geblazen. Zo werd Swen Heijstee op een half uur bijna verrast door een terugspeelbal. Hij moest alle zeilen bijzetten toen een terugspeelbal ineens, via een gat of polletje, een ander richting koos dan dat hij verwachtte. Na ruim een half uur de eerste grote kans voor Gemert. Via diverse schijven kwam de bal voor een vrijstaande speler. Zijn inzet, vrij voor doel, ging naast.

En dan, na de kans voor Gemert, valt aan de andere kant de openingstreffer. Een inworp voor Gemert werd volkomen verkeerd beoordeeld door hun eigen verdediging. Met een ferme terug gekopte bal passeerde een Gemert verdediger zijn ver uitgekomen doelman: 1-0. Op slag van rust stuurde Roman Talboom Burak Erbek de diepte in. Deze mogelijkheid werd door de twee centrale verdedigers opgelost.

Na rust probeerde Dongen door te drukken. Mogelijkheden voor Talboom en Rijk Siemerink. Scheidsrechter Jan IJpelaar (uit Kaatsheuvel) leek even het spoor bijster te raken. Er volgende een kaartenfestijn. Eerst voor praten aan Rijk Siemerink. Daarna, tijdens en wisselperiode, tweemaal achter elkaar voor Oguzhan Turkyilmaz. Dus stond Dongen met 10 man en mocht Luc Braams weer gaan zitten. Overigens vielen alle wisselspelers nog in. De meest opvallende was linksback Alperen Azun. Hij zag de Gemert doelman ver voor zijn doel staan. Zijn hoge inzet ging net naast. Ondanks dat Dongen in ondertal speelde leek het er geen moment op dat Gemert de stand gelijk zou gaan trekken. Sterker nog, Dongen reeg de mogelijkheden aan een. Slechts een moment moest Swen Heijstee nog handelend optreden. Daarbij dook hij de bal van de voeten van de doorgebroken Gemert speler. Aan ander zijde ronde Burak Erbek een 1-2 met Rijk Siemerink volgens het boekje af, 0-2.

“Zo’n afsluiter is lekker,” was na afloop de eindconclusie van Lars Jansens en vervolgt: “We maken het ons na rust zelf moeilijk. Het was weer een zware wedstrijd. Hard, hobbelig en droog veld en een hoog tempo in de wedstrijd. Uiteindelijk had maar een ploeg recht op de overwinning. Complimenten aan de invallers die er ook vandaag weer stonden.”
Teammanager John Schipper was trots op het hele team. “Ongeslagen status vast kunnen houden. Mede door de winst op Gemert. Helaas geen prijs, maar een knappe prestatie als promovendus in deze eerste divisie.”

 

Reacties

Cookieinstellingen