Hans Boutier winnaar superfinale PK Bandstoten

v.l.n.r. Paul, Toon, kampioen Hans, Piet, Leo en Peter
Foto:

Dit seizoen vond voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. In het toernooi speelden 85 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen.

Verleden week speelden de 6 kampioenen om een leuke prijzenpot. Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Leo Loonen (1e, ), Toon Verbunt (2e), Paul de Jong (3e) Peter Ackermans (4e), Hans Boutier (5e) en Piet Emmen (6e) Onder zeer deskundige arbitrage van Saskia van der Sanden en Rob Claesen namen de wedstrijden een aanvang.

In de 1e partij streden teamgenoten van b.v. de valk, Piet Emmen (10 car) en Paul de Jong (25 car.) tegen elkaar, Paul won in 27 beurten, Piet achterlatend op 9 caramboles. Leo Loonen (40 car) van b.v. het vaartje en Peter Ackermans (20 car) van b.v. excelsior speelden een moeizame partij, Leo won tenslotte in 34 beurten. Clubgenoten van b.v. het vaartje, Toon Verbunt (30 car) en Hans Boutier (15 car) speelden vervolgens tegen elkaar, Toon leek op weg naar de winst maar Hans trok alsnog de winst naar zich toe in 22 beurten. Piet pakte zijn eerste winst met een slotserie van 5 tegen Leo in 14 beurten. Toon klopte hierna Paul in 28 beurten, Peter speelde een puike partij tegen Hans en won in slechts 11 beurten. Iedereen had nu 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Leo en Paul, in 32 beurten pakte Paul zijn 2e winst en werd daarmee leider in de tussenstand.

Op de 2e speeldag waren Petra van Dongen en Arnold Willemsen als top arbitrage uitgenodigd. De 1e wedstrijd ging tussen Piet en Hans, in 18 beurten pakte Hans de winst. Toon en Peter speelde hierna gelijk 25 beurten. Hans wist ook zijn partij tegen Leo winnend af te sluiten in 19 beurten. Paul bleef in de race door Peter in 28 beurten te verslaan. Piet klopte hierna Toon in 21 beurten. Met ingang van de laatste speelronde nog 2 spelers over de titel, Paul en Hans, die elkaar in de laatste wedstrijd zouden treffen.

In de beste wedstrijd van deze finale won Piet in 8 beurten van Peter. Leo boekte zijn 2e winst door Toon in 32 beurten te verslaan.. De laatste wedstrijd ging tussen Hans en Paul, de winnaar van deze partij mocht zich laten kronen als kampioen, bij remise zou er nog een barrage partij volgen. Een ontketende Hans speelde in 9 beurten uit en wist hiermee het kampioenschap voor zich op te eisen, proficiat. Na afloop van de finale reikte wedstrijdeider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.

Iedereen bedankt voor jullie inzet en graag tot volgend seizoen bij de 47e editie.

Reacties

Cookieinstellingen