Leo Loonen kampioen eerste klasse PK bandstoten in De Valk

v.l.n.r. Rob, Tom, kampioen Leo, Tonny en Hans
Foto:

Dit jaar vindt voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi speelden in totaal 86 biljarters, die waren onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei om een leuke prijzenpot in de super finale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Alle deelnemers moesten 40 caramboles maken. De finale werd gearbitreerd door Jos Nollen, en Stefan Aarden. In de openingswedstrijd speelden clubgenoten van b.v. ennog 5 Tom Mijnders en Tonny Kokx tegen elkaar. In 21 beurten bereikte Tom de finish. Hans Oerlemans, van b.v. nooit volleerd en regerend kampioen Rob Houtepen van b.v. de valk speelden hierna tegen elkaar, in 25 beurten wist Rob te winnen, Leo Loonen van bv. Het vaartje kwam voor het eerst aan de tafel om te spelen tegen Tom. Tom pakte ook zijn 2e winst in 19 beurten. Hierna pakte Tonny zijn eerste winst tegen Rob in 27 beurten.De laatste wedstrijd van de eerste dag ging tussen Hans en Leo. Leo pakte zij eerste winst in 18 beurten. Na dag 1 Tom alleen aan de leiding met 2 gewonnen partijen.

Onder leiding van Ger Kerst en Theo in ’t Groen troffen Hans en Tonny elkaar in de 1e partij op de 2e dag , Hans pakte zijn eerste winst in 18 beurten. Rob bracht vervolgens Tom zijn eerste nederlaag toe in 14 beurten. Leo speelde hierna tegen Tonny en wist deze partij te winnen in 20 beurten.. Nog 2 wedstrijden op het programma, met nog 3 kanshebbers voor de titel, Tom, Leo en Rob. Hans ontnam in de beste partij van de finale Tom al zijn illusies won in 12 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Leo en Rob, de winnaar van deze partij zou de nieuwe kampioen worden, Bij remise zou er nog een barragepartij volgen. In een spannende strijd was Leo het eerst aan de meet in 20 beurten, Rob stond op 39 caramboles, indien Rob de nastoot zou maken kregen we nog een extra partij. Rob miste echter hiermee werd Leo de kampioen in de 1e klasse, proficiat.

De beste partij werd behaald door Hans Oerlemans met 3,33, Leo Loonen pakte de prijs voor de hoogste serie met 13. Door dit kampioenschap is Leo ook verzekerd van deelname aan de super finale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Piet Emmen in de 6e klasse, Hans Boutier in de 5e klasse, Peter Ackermans in de 4e klasse, Paul de Jong in de 3e klasse en Toon Verbunt in de 2e klasse.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei wordt de super finale verspeeld en wordt het toernooi bandstoten afgesloten voor dit seizoen.

Reacties

Cookieinstellingen