“KAMPIOEN” VV Dongen MO13-1 zoekt nieuwe meiden.

Zaterdag 11 november 2021 stond de topwedstrijd in Goirle tegen VOAB, de nummer 2 in de competitie, op het programma. Met een voorsprong van één punt op VOAB wisten de meiden van VV Dongen dat er niet verloren mocht worden, met hierna nog één wedstrijd op het programma. Dus met de wijsheid van Johan Cruijff: Als iedereen zijn taak doet, speel je op zijn minst gelijk.

Van wedstrijdspanning was niets te merken en VV Dongen kwam dan ook verdiend op voorsprong door een bekeken schot van Quinty. VV Dongen bleef de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon de score niet uitbreiden. VOAB kwam net voor rust beter in de wedstrijd en maakte via een prima aanval gelijk. Na rust was het spelbeeld omgedraaid en stond VV Dongen met de rug tegen de muur. Met vrouw en macht werd er verdedigd. Gelukkig zat er ook nog een engeltje op de lat en bleef daardoor de 1-1 op het scorebord.
Dus wisten de meiden dat ze aan een overwinning, tegen de nummer laatst, genoeg hadden om het kampioenschap binnen te halen.

Echter: het noodlot sloeg afgelopen week toe. De tegenstander meldde zich af. Door de KNVB worden de punten dan niet toegekend aan de tegenstander. Dus werd VV Dongen zaterdag 18 december 2021 ingehaald door VOAB in de eindstand, waardoor VOAB twee punten boven VV Dongen eindigt met één wedstrijd meer gespeeld. Geen kampioenschap dankzij de KNVB, ondanks de beste te zijn. Heel het seizoen gevochten als leeuwinnen hadden de meiden verdiend om kampioen te zijn. Helaas. Op naar een nieuwe competitie de tweede seizoenshelft.

Voor de tweede seizoenshelft en voor volgend seizoen zijn de meiden op zoek naar versterking. Wil je ook bij dit topteam horen, meld je dan aan bij VV Dongen: [email protected] of https://www.vvdongen.nl/club_aanmelden. Dus ben je geboren in 2009 of 2010, dan mag je de tweede seizoenshelft al meespelen. Voor volgend seizoen, als er gespeeld gaat worden op een groot veld, zijn de toppers van MO 13-1 (dan MO-15-1) nog op zoek naar meiden die geboren zijn in 2008, 2009 of 2010. Dus meiden in Dongen en omgeving, met of zonder voetbalervaring, meld je aan! We hebben je nodig.