Peter Ackermans kampioen de de vierde klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 46e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.

Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Door de beperkingen i.v.m. covid-19 werd de finale in de 4e klasse verspeeld over 2 zaterdag middagen. Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder kundige arbitrage van Jos Rutters en Arthur Emmen speelden Dim van Groesen van b.v. de bobo’s en Jan Leemans van b.v. de keu de 1e partij tegen elkaar, in 21 beurten won Dim de partij, Jan miste de nastoot en bleef daardoor steken op 19 caramboles.. Teamgenoten van b.v. excelsior, Peter Ackermans en Jeroen Staps, speelden de volgende wedstrijd, in 24 beurten was Peter aan de meet. Anton Schroder van b.v. de herberg en Jos Michielsen van b.v. a.l.m., kwamen voor de eerste keer aan tafel, de wedstrijd werd gewonnen door Jos in 27 beurten. Dim wist ook in zijn 2e partij de winst te pakken tegen Jeroen in slechts 13 beurten. Ook Peter pakte zijn 2e winst in 32 beurten werd Jos verslagen. Jan pakte zijn 1e winst tegen Anton in 26 beurten. Ook voor Jeroen een 1e winstpartij tegen Jos in 22 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Dim en Anton, in 21 beurten won Dim deze strijd. Na de 1e dag voerde Dim de ranglijst aan met 6 punten uit 3 wedstrijden, Peter had 4 punten in 2 wedstrijden.

Op de 2e speeldag was de arbitrage in de vertrouwde handen van Rutger van der Kaaij en Corné van Beijsterveld. In de 1e wedstrijd pakte Anton zijn 1e winst tegen Jeroen in 33 beurten. Jan bezorgde hierna Peter zijn eerste verliespartij in 22 beurten. Ook Dim verloor voor de eerste keer, Jos won in 29 beurten. Door winst op Jeroen in 22 beurten bleef Jan in de race voor de titel. Peter won hierna van Anton in 17 beurten en bleef ook kanshebber. Jan kon bij winst tegen Jos op 8 punten komen, maar Jos won deze strijd in 30 beurten waardoor Jan was uitgeschakeld voor de titel De laatste wedstrijd ging tussen Dim en Peter, de winnaar van deze wedsstrijd zou kampioen worden. In 23 beurten won Peter deze strijd, Dim achterlatend op 19 caramboles.

Door dit kampioenschap is Peter ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Hans Boutier in de 5e klasse en Piet Emmen in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst. Dim van Groesen speelde beste partij en behaalde de hoogste serie in de finale. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

In het eerste weekend van januari wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.

Foto boven v.l.n.r. kampioen Peter, Anton, Dim, Jan, Jeroen en Jos.

 

Reacties

Cookieinstellingen