Ilona en Erik Panis nieuwe kantinebeheerders VV Dongen

Foto:

Hoe belangrijk is het niet voor een gerespecteerde voetbalvereniging als VV Dongen de juiste gastheer/gastvrouw te hebben. De laatste 14 jaar heeft Sjef Partouns die rol op zich genomen en vele hoogte punten met de club meegemaakt. In oktober jl. hebben we in onderling overleg besloten van elkaar afscheid te nemen.

Door John Paul Verkooijen (voorzitter)

Gelukkig ving Max Siemons in eerste instantie het ontstane gat op en heeft Dré van Groesen zijn rol gepakt als nieuw bestuurslid met de kantine in zijn portefeuille. De kracht van VV Dongen, wat hoort bij deze vereniging, is dat de chemie binnen de club ervoor zorgt dat ook hier uiteindelijk oplossingen voor komen. Het bestuur is er daarom zeer trots op dat de nieuwe kantinebeheerders uit eigen geledingen deze taak op zich willen nemen.

De kogel is door de kerk

Door Piet Scheepers (clubredacteur).

Ilona Panis en Erik Panis zijn van af nu de nieuwe kantinebeheerders van VV Dongen. Tijdens het kennismakingsgesprek met het bestuur werd al spoedig duidelijk dat het tweetal er veel zin in heeft. Na het definitieve afrondende gesprek met het bestuur zijn Ilona en Erik direct in hun nieuwe avontuur gedoken. Zo hebben zij een informatieboekje voor het barpersoneel opgesteld. “Daarin hebben wij geprobeerd alles wat er zoal moet gebeuren, rondom de werkzaamheden achter de bar en in de keuken, op papier te zetten. Dan heeft eenieder een handreiking en weet hij of zij waar zij zich aan te houden hebben.” Het tweetal heeft plannen genoeg. Normaal vindt er een overdracht plaats, wanneer een nieuwe beheerder de vorige opvolgt. “Dat is nu helaas niet aan de orde. Daarom hebben wij een beleid op papier gezet. Zeker om ons eigen plan van aanpak te promoten!” Maar als er ideeën binnen de club zijn, dan zien Ilona en Erik deze graag tegemoet. Vol trots vertellen zij dat er daarvoor email adres is geopend. [email protected]
“Wil je een keer, of vaker, als vrijwilliger meehelpen achter de bar of in de Vipruimte, schroom niet om je aan te melden,” vertelt Ilona met een brede lach.

Wie zijn Ilona en Erik?
Binnen VV Dongen zijn beiden geen onbekenden. Ilona is leider van de JO13-2, waarin zoonlief Tygo speelt. Zij komt uit het naburige kerkdorp De Moer. Erik speelde ooit in het 1e elftal van Blauw Wit uit De Moer en speelt daar nog steeds in het vijfde elftal. Hij begon zijn voetbalcarrière op vijf jarige leeftijd bij VV Dongen. Tot de A-1, onder Frans Rademakers, bleef hij VV Dongen trouw. Hierna ging Erik op verkenning bij ander voetbalclubs. Zo speelde hij bij FC Lell, een caféelftal in Dongen Vaart, en trainde twee jaar de meisjes van Blauw Wit in De Moer. Daarna koos hij voor het G-team van DVVC, waar hij een van de trainers werd. Toen zijn twee eigen zoons werden geboren werd de stap naar VV Dongen weer gezet.

Kinderen worden lid van VV Dongen.
“Als mijn kinderen gaan voetballen, geef ik ze op bij VV Dongen,” vertelt Erik trots. “Toen onze kids geboren waren hebben wij ze meteen lid gemaakt van VV Dongen. Zij werden als jongste lid ingeschreven bij de toenmalige Kids-club,” vult Ilona aan. Erik is nu technisch coördinator en trainer bij de JO11-1. Dit team coacht hij ook op de wedstrijddagen als zijn jongste zoon Levy moet spelen.

Vacature kantinebeheerder VV Dongen.
Ilona: “Iets voor jou, Erik?” Maar ook kennissen merkten op dat dit wel iets voor Ilona en Erik zou zijn. “Door al die tips en opmerkingen ga je er over nadenken. Je gaat ook nadenken over wat er van je verwacht wordt? Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en hebben aan het bestuur laten weten ambities te hebben.” Voor het tweetal is deze coronatijd een spannende periode. Er zijn al kennismakingsgesprekken geweest met het huidige barpersoneel en medewerkers. Onderling is er voorlopig een indeling gemaakt voor de weekenden. Ook al gezien de maatregel dat er na 17.00 uur geen trainingen zijn, dus ook de kantine niet open is. “De nieuwjaarsreceptie zou een mooie opening zijn. Wij denken dat dat niet gaat lukken, gezien de huidige maatregelen!” De taken zijn verdeeld. Ilona is van de planning en gastvrouw. Erik is meer van het technische gedeelte en daar waar nodig, net als Ilona, aanspreekpunt. “Maar ga de uitdaging niet uit de weg als je ideeën hebt. Stuur deze op naar ons email adres: [email protected]

Evalueren.
“We hebben met het bestuur afgesproken dat we aan het einde van de competitie (medio mei red.) weer rond de tafel gaan zitten. Dan gaan we kijken hoe alles is verlopen. En dan hopen we op een doorstart.” Ondertussen heeft het stel de mogelijkheid gekregen om de vereiste horecapapieren te gaan halen.

Reacties

Cookieinstellingen