DA Ingrid Liberty dames 1 was weer zoals vanouds

Foto:

Afgelopen zondag 21 november speelde DA Ingrid Liberty dames 1 tegen Heeze dames 1. Op dat moment stond Heeze op de eerste plek en Liberty op de derde plek. Dus het was uitermate belangrijk dat Liberty de 3 punten in Dongen hield om zo nog mee te blijven doen in de top van de competitie!

Het fluitsignaal klonk en Liberty mocht de bal uitnemen. De wedstrijd begon rommelig, maar nadat Liberty erachter kwam dat Heeze de tactiek had om lange ballen richting de voorhoede te spelen wisten de dames hoe ze zich moesten opstellen. Met een goede druk op de achterhoede van Heeze, kwam Liberty vaak in de cirkel van Heeze wat resulteerde in een aantal strafcorners. Liberty wist na een paar mislukte strafcorners hoe Heeze uitliep en kon daarop inspelen. Door een variant strafcorner te spelen werd door Femke Kuppens de 1-0 gescoord.

Begin tweede kwart zakte Liberty in qua energie en tempo. Hierdoor kon Heeze vaak voor de benen van keepster Fien van de Pol komen. Na samen met de achter speelster voor alsnog de nul te houden na een aantal strafcorners tegen, kon een goal voor Heeze helaas niet uitblijven. En scoorde ze de 1-1 door een hard backhand shot. In de rust werd besproken dat vanaf moment één na de rust de dames alles op alles moesten gaan zetten om met een winst van het veld af te gaan. En dat als de dames in de cirkel kwamen ze door moesten gaan tot dat de bal in de goal van Heeze lag.

En met deze mindset begonnen de dames van Liberty aan de tweede helft. De bal kwam weer vaak voor de goal van Heeze en na een aantal keer in de kom te hebben gespeeld kon achter speelster Jasmijn Dominicus als een stoomtrein richting de cirkel van Heeze komen en zo de bal naar Jill Voskuil spelen, die de bal hard in het goal flatste. Liberty stond voor, maar moest in het vierde kwart doorvechten om de overwinning in Dongen te houden. En dit deden ze met resultaat!

Liberty kreeg vleugels en ging spelen hoe ze in de eerste zes wedstrijden van de competitie speelde. De bal ging snel rond en de omschakeling was goed. Je merkte dat iedereen wilde winnen en dit resulteerde in veel slagen op goal. Ook werd er een strafcorner gehaald, die in eerste instantie leek te mislukken, maar na een verkeerde uittrap van de keepster van Heeze tegen haar medespeelster, was Sanne Kattenbeld alert genoeg om de rebound te scoren! 3-1 voor Liberty. De dames zette alles op alles om geen tegen doelpunten te krijgen en door een goede druk op de achterhoede van Heeze. Kwam de bal op de kopcirkel van Heeze terecht en wist Chelsea van Helmond deze te benutten, door hem met de backhand hard op de plank te slaan!

Na een aantal weken niet de 3 punten te hebben gehaald, was DA Ingrid Liberty dames 1 weer on fire! Ze hebben hun kwaliteiten weer laten zien tegen Heeze en zijn van plan dit ook te gaan doen tegen Don Quishoot, waar de dames volgende week uit tegen moeten spelen. Dat wordt de laatste wedstrijd voor de dames de zaal in gaan en hier moeten ook weer de 3 punten mee naar Liberty komen om nog steeds kans te maken op kampioenschap!

Reacties