DA Ingrid Liberty dames 1 laat harde punten liggen in Gemert.

Afgelopen zondag 14 november stond voor de dames uit Dongen, Gemert dames 1 op het programma. Gemert stond op dat moment koploper en met 1 punt verschil boven Liberty.

Afgelopen week heeft Liberty met man en macht getraind met de aandachtspunten die uit de wedstrijd van vorige week tegen Venray duidelijk werden, namelijk omschakeling en wilskracht. Met deze instelling zette de dames van Liberty alles op alles zetten om de winst te pakken en om zo weer de koppositie over te nemen!

Ook voor de wedstrijd werden de aandachtspunten nog een keer benoemd en moesten de dames in deze wedstrijd tegen Gemert snelle omschakeling laten zien en winnaarsmentaliteit. Liberty begon dan ook fel aan de wedstrijd en waren gebrand om te winnen van Gemert. Er werd veel gelopen op het middenveld, de omschakeling was snel en daardoor ontstonden er veel kansen voor de voorhoede van Liberty. En met resultaat! Door een in de loop gespeelde bal van Jill van Lierop, kon Femke Kuppens vlammen en zo niet alleen de achterspeelsters, maar ook de keeper van Gemert voorbijlopen en de 0-1 scoren!

In het tweede kwart had Gemert veel kansen om te scoren. Maar door knap verdedigingswerk van de achterhoede van Liberty, wisten de dames na veel strafcorners tegen te krijgen, nog steeds de nul te houden. Tot op een gegeven moment Gemert een aanval inzette en een vrije bal meekregen die net buiten de cirkel werd genomen. Omdat de dames van Liberty niet genoeg oplette, kon de spits van Gemert in de cirkel lopen en de 1-1 scoren met de backhand.

In de rust besprak coach Pieter met de dames dat het waterveld hen niet moest weerhouden om harde ballen te blijven spelen, ook al kon dit betekenen dat de aanname niet vlekkeloos zou verlopen. Daarnaast moesten de dames inzet blijven tonen en de omschakeling moest nog een tandje omhoog. Gemert zorgde er helaas voor dat de omschakeling die de dames van Liberty voor ogen hadden, niet 100% doorgevoerd kon worden. Liberty begon steeds zwakker te spelen, en de blessure die laatste vrouw Floor Berende opliep werkte daar niet aan mee. De dames van Liberty leken hierdoor van slag te zijn geraakt, waardoor het verdedigende werk niet meer optimaal verliep. Hierdoor had Gemert het geluk om de 2-1 te scoren, door een bal die zachtjes het doel in rolde. In het laatste kwart kwam de winnaarsmentaliteit weer terug in het team van Liberty en hadden Chelsea van Helmond en Jill Voskuil een aantal backhand kansen op de goal van Gemert. Ondanks deze mooie kansen zat een gelijkspel er niet in voor DA Ingrid Liberty dames 1.

DA Ingrid Liberty dames 1 heeft harde punten laten liggen tegen Gemert en daarom helaas niet de koppositie kunnen overnemen. De dames zijn er dan ook op gebrand om de volgende wedstrijd te winnen tegen Heeze dames 1. En zo de verliespunten van afgelopen weken goed te maken en mee te blijven doen voor het kampioenschap!