Atledo goed vertegenwoordigd op de Maresia Cross, Loonse en Drunense Duinen

Junior A Colin Bressers in actie
Foto: Jurgen Bressers

De blauwe bende van Atledo en het blauw van de Mila Troopers was goed aanwezig bij Maresia Cross, die gelopen werd in het zand en over de stevige heuvels van de Loonse en Drunense Duinen afgelopen zondag. De Maresia Cross staat bekend als de zwaarste cross in het gehele crosscircuit van Regio 13, in een prachtige omgeving maar met pittige heuvels!

De pupillen stonden als eersten aan de start. Een pittig begin, omdat het parcours vanuit de zandvlakte meteen 200m heuvelopwaarts liep. Erg knap dat ze met zo’n snelheid omhoog konden komen, want het was zwaar lopen in dat losse zand! Verhitte koppies en tranen van zowel verdriet als vreugde. Ze komen allemaal over de finish en als beloning kreeg iedereen ook nog eens een zak pepernoten mee. Wat een verwennerij, maar eerlijk is eerlijk, ze hebben het allemaal dik verdiend!

Start Junioren ging niet geheel vlekkeloos (Fotograaf; Johan Flipsen)

De junioren, Mila Troopers, senioren en masters mogen we ook niet vergeten, want ook zij gaan deze pittige cross te lijf. De pupillen liepen 1,25 km, maar de anderen krijgen meer kilometers voor hun kiezen: 2,3 km, 3,35 km, 6,8 km en zelfs een 9,1 km. Wat een prestatie om dat te lopen! Een aantal van de Atledo lopers weten een podiumplaats te behalen en daarnaast zijn er een aantal Persoonlijke Records verbeterd.

De volgende cross staat gepland op aanstaande zondag Scorpio te Oosterhout. Atledo heeft er zin in!

 

Reacties