Pettoernooi 14 november 2021

Foto:

Op zondag 14 november werd door JdbC Dongen weer een zogenaamd PET-toernooi georganiseerd. Hierbij worden 3 wedstrijden gespeeld, waarbij je steeds een ander speelmaatje en een andere tegenstander krijgt. Zo’n toernooi is bij voorbaat al geslaagd te noemen, omdat je op deze manier met andere clubleden kunt spelen.

Er hadden zich voor dit toernooi 46 clubleden aangemeld en na inschrijving bij de WECO (deze keer in handen van Jacqueline en Henk) konden de wedstrijden rond half 11 beginnen.

Men had de keuze om of op de buitenbanen te spelen of binnen in de Boule-o-drome. De meesten kozen er echter voor om binnen te spelen, hoewel het weer prima was. Gaandeweg de dag kwamen er gelukkig wat meer “buitenpartijen”. De keuze met wie en tegen wie je zou moeten spelen werd door het programma zelf bepaald. Hierin had de WECO geen invloed.

Er was tussen de wedstrijden door voldoende ruimte om even te pauzeren en met iedereen bij te praten. Ook hadden de mensen van de bar en de keuken er alles aan gedaan om ons van allerlei hapjes en drankjes te kunnen voorzien. Zelfs onder de wedstrijden door!! En….alles uit EIGEN keuken, dankzij masterchef Annie. Uiteraard kan zij dat niet alleen en had die dag steun van Ria, Piet en Gerard. Dank daarvoor.

Er waren maar 3 wedstrijden, dus werd het niet al te laat. Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO de einduitslag gaan berekenen en bekend maken. Er waren 8 spelers die alle wedstrijden gewonnen hadden, zodat de pluspunten de doorslag moesten gaan geven. Bovendien waren er twee speelsters die evenveel pluspunten hadden verzameld, nl. Karin Jansen en Nelly Oerlemans.

Zij moesten daarom een zgn. “shoot-out” spelen, waarbij ieder 3 boules kreeg om zo dicht mogelijk bij het butje te komen te liggen. De optelling na 3 pogingen was bepalend voor de overwinning. Uiteindelijk ging deze naar Nelly Oerlemans, want haar 3 boules lagen op een afstand van131,1 cm van het butje en die van Karin 178,2 cm. Proficiat Nelly met je overwinning. Zij kreeg uit handen van de WECO een heuse banketletter van de warme bakker en alle andere spelers een heerlijke chocolade letter.
De spelers met 3 gewonnen wedstrijden waren:

1. Nelly Oerlemans + 21 pnt
2. Karin Jansen + 21 pnt
3. Evelyne Roest + 18 pnt
4. Toon Klep + 17 pnt
5. Lianne van der Westen + 15 pnt
6. Piet Tempelaars + 14 pnt
7. Marianne de Hoogh + 14 pnt
8. Annie Leemans + 6 pnt

Uit dit overzicht blijkt dat de dames bijzonder goed gescoord hadden. Liefst 6 spelers uit bovenstaande groep waren dames!! Chapeau hoor! Gelukkig konden Toon en Piet de uitslag nog enigszins draaglijk maken, want anders was het zeer pijnlijk hoor!

Het eerstvolgend boule-evenement is de winteruitwisseling op zaterdag 4 december. Dan komen er ruim 30 equipes van omliggende boulesverenigingen naar Dongen. Hopelijk gooit corona geen roet in het eten. Laten we van het positieve uitgaan.

 

 

Reacties