Matig Dongen O23 verliest van onbekend AWC

Precies een jaar geleden, op een week na, moest Dongen uit naar AWC in Wijchen. Corona deed toen zijn intrede en alles werd stil gelegd. Nu een jaar later ontving VV Dongen O23 deze onbekende tegenstander.

Op papier was de ploeg uit Wijchen één waarvan gewonnen kon worden. Het 1-0 verlies vorige week, in en bij Venray, was een uitglijder. Mouwen opstropen, de tegenstander bij de strot grijpen en gaan voor de volle winst. Allemaal gedachten die afgelopen zaterdag gaande de wedstrijd te niet gingen. Slordig veldspel, elkaar niet coachen en vele kansen niet benutten voerden deze middag de boventoon. Het publiek begon dan ook te morren toen Dongen de 0-2 moest incasseren. Het werd uiteindelijk 2-3. Twee Dongen doelpunten in de laatste vier minuten van de wedstrijd. De drie doelpunten van AWC waren kadootjes van Dongen.

Het begon allemaal hoopgevend. Met name Nartey Raphael nam vanaf het beginsignaal het voortouw en soleerde in volle vaart richting AWC-doel. Zijn schot ging net naast. Nog geen vier minuten later een vloeiende combinatie tussen Burak Arda Erbek en Luc Braams. Het schot van Braams smoorde in de voeten van een AWC-verdediger. Nog geen twee minuten later moest Dongen doelman Sandro van Kuijck gestrekt naar de benedenhoek om de openingstreffer van AWC te voorkomen. Het spel golfde het eerste kwartier op en neer, waarbij Dongen diverse mogelijkheden creëerde. Door het verre opdringen van Dongen, kwam Dongen verschillende keren in gevaar door de snelle uitvallen van AWC. In de verdediging werd centraal Gijs Timmermans node gemist. Zijn vervanger Jan Bogers kwam duidelijk snelheid te kort.

Nadat Dongen na een kwartier uitgeraasd was, volgde een periode van slordig veldspel. Spelers liepen elkaar in de weg en vooral het middenveld van Dongen was niet aanwezig. Na ruim een half uur kreeg Dongen dan ook de bekende deksel op de neus. Weer ging slordig balverlies hieraan vooraf. De verdediging stond niet in positie en was het een koud kunstje voor Bas Brussaard de 0-1 te maken. Dongen probeerde de zaken weer op te pakken. De kansen waren echter voor de bezoekers uit Wijchen. Dongen was tam, mak en liet zich gemakkelijk aftroeven.

Na de rust kwam Sem Heller voor Jan Bogers. De eerste kans was weer voor AWC door balverlies aan Dongenzijde. Typerend voor de hele wedstrijd. Er werden diverse wissels doorgevoerd. Dit leverde een mogelijkheid op de gelijkmaker. Deze gemiste kans werd door AWC meedogenloos afgestraft. Een lange bal naar voren verraste de ver opgedrongen Dongen verdediging. Weer was het Brussaard die op de goede plek stond en de 0-2 kon binnentikken. Erbek bracht nog even spanning in deze wedstrijd terug door in 87e minuut de 1-2 te scoren. Deze hoop werd nog geen twee minuten later te niet gedaan doordat de gehele Dongense achterhoede niet reageerde op een voorzet van links. Iedereen keek naar de bal, maar deed niets. Toen de bal uiteindelijk voor de voeten van Brussaard rolde, was het voor hem een koud kunstje om zijn hattrick te voltooien en de zege voor AWC veilig te stellen.

Rijk Siemerink dacht daar in blessuretijd anders over en zette de uiteindelijk 2-3 op het bord. Een falend collectief Dongen O23 dat het duidelijk liet afweten. In aanloop naar de uitwedstrijd in het Limburgse Echt, zullen flinke noten gekraakt moeten worden door trainer-coach Lars Jansens. “Het was te slap. Te slordig. We missen de 100% wil om te winnen. Het was simpelweg niet goed genoeg wat we lieten zien. En dit tegen een tegenstander waar je nooit van mag verliezen,” morde Jansens na afloop.
Komende zaterdag om 15.30 uur tegen EVV Echt. Een tegenstander dat net als Dongen 12 punten heeft. 1 punt minder dan koploper Nuenen.