Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de winst op het sterke team Cortini uit Oosterhout. Het werd 38-27.

Toon Verbunt was de enige die verloor. Hij kwam echter slechts drie caramboles te kort. Kopman Ad Faro finishte in maar 41 beurten en pakte een fraaie winstpartij. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf caramboles. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.609. Ton Kemmeren had maar 36 beurten nodig om de finisht te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.638. Hij zette daarmee het hoogste gemiddelde van zijn team neer. Embert Broekhoven had de minste beurten nodig. In slechts 33 beurten sprintte Embert naar de finish. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.575. Hij maakte bovendien een fraaie reeks van vier caramboles. Door dit resultaat is team Colné v.d. Nieuwenhuizen aan de leiding gekomen van het klassement.

Gevoelig verlies team P.C. Kamp
In Waalwijk verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken BV met 39-27 van team Nooit Volleerd. De enige winstpartij kwam op naam van Mark Pijnenburg. Mark finishte in slechts 41 beurten en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.512. Hij maaskte bovendien een prima serie van vier caramboles. Bert van den Hooff kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg echter ook maar 33 beurten. Jan Smeekens moest eveneens het onderspit delven ook hij kreeg maar weinig beurten: slechts 37. Anton Smulders kwam aan de meet toch nog 5 caramboles te kort. Op dit moment staat team Kamp helemaal onderaan de ranglijst. Er is dus ruimte voor verbetering. Op vrijdag 15 oktober heeft team Kamp de eerste kans op revanche. Het speelt dan in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

B2: Ruime winst Royal Hedge
In Waalwijk won team kwekerij Royal Hedge met 21-29 van team BSV. Anton Smulders kwam slechts één luttel carambole te kort om de winst compleet te maken. Hij kreeg ook maar 49 beurten. Hij maakte nog wel een geweldige serie van vier caramboles. Bert van den Hooff speelde een degelijke partij en pakte bekwaam de winst. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Ook kopman Mark Pijnenburg speelde degelijk. Hij hield de verdediging goed gesloten en bleef zelf wel scoren. Zo sleepte hij bekwaam de winst binnen. Door dit resultaat staat dit team nu in de middenmoot. De achterstand om de nummer één bedraagt slechts vijf punten.

B1: ’t Vaartje verliest in eigen huis
In de districtscompetitie in de spelsoort driebanden-klein (B1) verloor team ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje met 23-29 van team Landzicht uit Sprang-Capelle. Toon Verbunt kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ton Kemmeren lijkt iets beter in zijn spel te komen. Toch was het nog onvoldoende voor de winst. Hij kreeg maar 35 beurten. Toch kwam hij maar vier caramboles te kort. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.771 neer. Winst leverde dit echter niet op. De eer werd gered door Embert Broekhoven. Embert hield de verdediging prima gesloten en pakte op deze manier de winst. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf caramboles. Op dit moment staat team ’t Vaartje in de middenmoot.

Thuis wedstrijd ‘t Vaartje
Op maandagavond 18 oktober speelt team ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart opnemen tegen team Ut Sandoel uit Raamsdonksveer. Team ’t Vaartje bestaat uit Willy v.d. Wiel, Ton Kemmeren, Embert Broekhoven, Toon Verbunt en Arthur Snoeren, De wedstrijd begint om 19.30 uur.

 

.

Reacties