Gehavend Dongen O23 incasseert eerste nederlaag

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Voor het eerst, na de inschrijving in de O23 competitie twee jaar geleden, heeft VV Dongen een nederlaag moeten incasseren. Na een rommelige wedstrijd bleef de teller op het scorebord in Venray op 1-0 steken in het voordeel van de thuisploeg.

Het mag geen excuus zijn, maar Dongen moest het in deze uitwedstrijd zonder een aantal sterkhouders doen. Verhinderd vanwege studie, familieomstandigheden en blessures was het elftal van Lars Jansens op zeven posities gewijzigd in vergelijking met de vorige wedstrijden.

Zo waren Gijs Timmermans, Aanvoerder Doguhan Ercan en Gijs van Tilburg absent. Een grote aderlating in de verdediging. Daarnaast waren ook vanaf het eerste fluitsignaal Oguzhan Turkyilmaz en spits Luc Braams niet inzetbaar. Een puzzel vooraf voor coach Jansens. Dongen probeerde met deze fantasie opstelling het spel te maken. Venray bood hiertoe de mogelijkheid en wachtte het moment af om via de counter toe te kunnen slaan. Daarvoor speelde de thuisploeg op het randje hetgeen vaak door de warrige scheidrechter door de vingers werd gezien. Hierdoor werd het er allemaal niet vriendelijker op in het veld.

Het spel van Dongen werd door deze aanpak ook niet beter. Dongen was gevaarlijk uit een vrije trap van Rijk Siemerink en een mogelijkheid voor spits Burak Arda Erbek. De spits die de afgelopen weken regelmatig scoorde, had vandaag ook zijn draai niet. Venray bleef op het randje spelen. En als alles tegenzit, mocht de thuisploeg van uit een buitenspelsituatie de score openen. “Onze assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Zeker een halve meter. De scheidsrechter negeerde dit vlagsignaal en dan krijg je de bekende deksel op de neus.” Dongen was deze periode veel te tam en te slordig. Onderschatting?

Venray had een week eerder met 9-1 klop gehad van Kozakken Boys en waren daardoor ruimschoots hekkensluiter. Sandro van Kuijck hield met een aantal prima reddingen zijn ploeg in de race. Venray was enkele keren gevaarlijk in de snelle tegenaanval waarin Dongen slecht verdedigde. In de rust werd dit euvel dan ook door Jansens aangekaart.

Harde woorden in de rust
“Ik heb in de rust gezegd dat het zo niet verder kon. Heb wat harde woorden gebruikt om de boel op scherp te zetten.” Het elftal schijnt deze woorden tot zich genomen te hebben en het spel werd beter. De inzet was er weer en er werden weer risico ’s genomen aan Dongenzijde. Doelpunten bleven echter uit, terwijl het spel zich voornamelijk op de helft van Venray afspeelde. Dongen was niet slim genoeg om de stugge verdediging kapot te spelen. Op een schot van Roman Talboom na, kon Dongen niet gevaarlijk worden. De scherpte ontbrak weer en de eindpass kwam weer niet aan.

“De thuisploeg profiteerde van de warrig fluitende scheidsrechter. Dongen liet zich aftroeven door een ploeg die qua kwaliteit geen probleem zou mogen zijn. Zij hebben terecht gewonnen omdat wij niet in staat waren kansen te creëren. Ik verwacht binnenkort (30 oktober, PS) een flinke revanche,” waren na afloop de woorden van trainer-coach Lars Jansens. Het zat deze dag ook een beetje mee. Concurrent om de eerste plaats Nuenen, verspeelde ook punten. Dongen O23 speelt komende zaterdag thuis om 14.30 uur tegen AWC uit Wijchen.

Reacties