Van Dramatisch tot Fantastisch

Foto:

“Schieten Gijs!!!” Het was tegen het einde van de wedstrijd dat de benjamin van het team, Gijs Timmermans zich onsterfelijk had kunnen maken door de verdiende gelijkmaker binnen te rammen.

“De bal viel voor de centrale verdedigers en ik kon deze halfhoog meenemen. Vervolgens had ik wat ruimte gecreëerd, alleen de bal was in een lastige stuit waardoor ik geen tijd had om hem in een hoek te plaatsen. Ik had geen andere keuze om een dropkick te nemen. Ik raakte de dropkick wel goed, het was een harde lastige bal voor de keeper. Alleen, tevergeefs. Niet te ver in hoek. “ VV Dongen verloor met 2-1 van OFC en had dat vooral aan zichzelf te danken na een dramatisch slechte eerste helft waar de ploeg van Erbas zich op alle fronten blameerde en geluk had dat het slechts 2-0 na 45 minuten stond.

Door Frank van Heteren

Keeper Wessel Sprangers was de enige Dongenaar die niet meeging in de algehele malaise. “Goeie keeper hebben jullie zeg” werd er op de tribune gezegd. Sprangers’ collega Mike Grim (zoon van) van OFC sprak ook lovende woorden over de goalie van VV Dongen. “Dat waren beste reddingen, want anders had het zeker 4-0 of misschien wel 5-0 kunnen staan.”
Met alle goede bedoelingen ging VV Dongen de strijd aan tegen de Oostzaners. Het vertrouwen was gegroeid na de zege op DEM en trainer Erbas had zijn manschappen voorbereid op een sterk OFC, die ondanks de clean sheet kwetsbaarheden vertoonden die in de kaart van zijn ploeg zouden kunnen spelen.

“Van het initiële plan heb ik de eerste helft niets maar dan ook niets teruggezien. We gaven teveel ruimte weg, de linies sloten niet op elkaar aan, de tweede bal werd niet gewonnen…..pfff…. hou maar op. Ik werd er hopeloos van.” Eigenlijk ging alles mis wat er maar nis kon gaan en OFC profiteerde optimaal. Zij zetten VV Dongen onder druk en hielden het tempo hoog. Bijna iedere aanval was vanaf het begin gevaarlijk en in de 5e minuut was het al raak.

Linksback Pieter-Jan Scheerlinck liet zich op de achterlijn simpel uitkappen, waardoor de bal makkelijk in de zestien kon worden gelegd. De geheel vrijstaande Bilal el Amrani deed waar hij voor is gehaald en scoorde met een droge knal de 1-0. (5e minuut).

Je zou denken “alle hens aan dek!” Niets van dat alles. Iemand zei na de wedstrijd dat het leek of VV Dongen met poep in de broek was begonnen. OFC kon vrijuit aanvallen en overliep het middenveld en verdediging van VV Dongen. De stilte in het team sprak boekdelen, er was niemand die de boel op scherp zette. Daartegenover groeide het zelfvertrouwen van OFC en die acteurs bleven elkaar maar aanmoedigen. Een schriller contrast bestond er niet.

Na een aantal magistrale reddingen van Wessel Sprangers moest hij in de 31e minuut capituleren op een droog schot van Victor van der Linde. (2-0 in de 31e minuut). VV Dongen was rijp om geslacht te worden en de supporters zaten met het schaamrood op hun lippen de wanvertoning te aanschouwen. “Donderspeech? Nee, meer een bewustwordings-praatje. Kijken of er reflectie vanuit het team zou komen. Boos worden heeft in zo’n situatie totaal geen zin.” De teleurgestelde Erbas kon het na de wedstrijd nog steeds niet begrijpen. “Hoe kan dat we in de eerste helft zo dramatisch waren en in de tweede helft heer en meester? Daar moeten we echt de vinger achter zien te krijgen!”

Trainer Pieter Mulders van OFC was na de wedstrijd enorm opgelucht en uitermate blij dat hij weer drie punten kon bijschrijven en met zijn team de absolute koploper is gebleven. “Ik zei het nog in de rust : die gasten van Dongen komen getergd uit het kleedhok en in deze klasse is twee doelpunten verschil echt niet genoeg om de boel simpel over de streep te trekken. En wat zie je? Gaan ze toch lopen kloten en hakballetjes hier en daar geven waar het helemaal niet kan!”

De totale metamorfose van VV Dongen was ongekend. Met man en macht werd er gevochten voor elke meter en de dreiging op het doel van Grim werd met de minuut groter. Een prachtige pass van invaller Luke Mohrman op Jari Koenraat werd door laatstgenoemde op een fantastische wijze binnen geknald. De aanname en de afronding waren van grote klasse en met geen pen te beschrijven, zo mooi. (2-1 in de 56e minuut)

Het was tevens de aanzet tot de totale belegering van OFC. De 2-2 hing de gehele tweede helft in de lucht. Grote kansen werden gecreëerd maar het eindstation werd nooit gevonden. Tot het moment van Gijs Timmermans. De van huis uit centrale verdediger kreeg na zijn misser nog de kans om te vallen, want hij werd weggeduwd door een verdediger. “Waarom val je niet Gijs?” “Nee, dat kan ik niet en vind ik ook niet eerlijk.” Het siert de jongen.

Aanstaande zondag 19 september komt de nummer laatst HSC 21 op bezoek op Sportpark de Biezen. Aanvang is 14.00 uur.

 

Reacties