Piet Ligtenberg Boules Toernooi

Foto:

Afgelopen weekend werd voor de 1e keer het Piet Ligtenberg toernooi gehouden op de banen van Jeu de Boules Club Dongen. Piet was eerder benoemd tot erelid van onze vereniging, maar hij heeft helaas niet lang van deze titel kunnen genieten. Onlangs hebben we afscheid van hem moeten nemen, maar in overleg met Liena, zijn toenmalige vrouw, hebben we een boulestoernooi in het leven geroepen onder de naam: Piet Ligtenberg toernooi.

Het is de bedoeling dat we dit voortaan op de eerste zondag in de maand september organiseren. Uiteraard is dit speciale toernooi alleen bestemd voor eigen clubleden die dan kunnen strijden om de wisselbeker.

Er hadden zich 23 equipes aangemeld voor dit jeu de boules toernooi. Er moesten 3 wedstrijden gespeeld worden, waarbij door loting bepaald werd welke tegenstanders ze zouden krijgen. Jammer genoeg was er een zgn. vrijloting vanwege het oneven aantal teams. Dit betreffende team heeft dan de wedstrijd “gewonnen” met 13-6. Uiteraard speelde Liena ook mee in dit toernooi en was gekoppeld aan Wim Koreman en samen behaalden ze een eervolle 6e plaats.

De weersomstandigheden waren prima: weinig wind en volop zon. Dit zijn de beste ingrediënten om gezellig buiten te spelen. Nadat iedereen zich had aangemeld en de voorbereidingen door de WECO (dit keer in handen van Corrie en Jacqueline) klaar was, konden rond half 11 de eerste ronde beginnen. Uiteraard werden de andere speelrondes pas aangekondigd wanneer iedereen klaar was en voldoende uitgerust was. Tussendoor kon men genieten van een verfrissend drankje en heerlijke hapjes. Rond drie uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon de balans opgemaakt worden.

Hieronder volgt de uitslag:

1e Berna en Stan Dankers 3 gewonnen + 19 punten
2e Jopie en Kees Jacobs 3 gewonnen + 18 punten
3e Gerdie en Ben Schellekens 3 gewonnen + 17 punten
4e Annemie vd Dungen Henk van Iersel2 gewonnen + 15 punten
5e Annie en Kees Leemans 2 gewonnen + 13 punten
6e Liena Ligtenberg en Wim Koreman 2 gewonnen + 11 punten
7e Toon Ripzaad en Johan van Rijckevorsel
2 gewonnen + 10 punten
8e Willemieke van Gils -Cees Emmen 2 gewonnen + 7 punten
9e Ria Verdaasdonk en Evert Pol 2 gewonnen + 6 punten
10e Toine Snoeren en Wil van Belkom 2 gewonnen + 5 punten
11e Kees Sperber en Piet Verboven 2 gewonnen + 4 punten
12e Ans en Karel Seebregts 2 gewonnen + 3 punten
13e Jopie en Henk Tempelaars 1 gewonnen + 1 punt
14e Pierre de Jong en Hans van Troost 1 gewonnen – 2 punten
15e Joop Weterings en Hans van Leeuwerden
1 gewonnen – 3 punten
Lies Krol en Riet Farla-Moelands 1 gewonnen – 3 punten
17e Marianne en Marius de Hoogh 1 gewonnen – 9 punten
18e Annie de Jong en Fien Heijne 1 gewonnen – 11 punten
Annelies van Schendel en Roel van Helden
1 gewonnen – 11 punten
20e Ellie en Arie van Muijen 1 gewonnen – 12 punten
21e Lianne vd Westen en Jeanne v Riel 1 gewonnen – 16 punten
22e Nellie Leemans -Henk Doremalen 0 gewonnen – 20 punten
23e Jenny en Wim van Leijsen 0 gewonnen – 21 punten

De prijsuitreiking werd verricht door de zoon van Liena, maar wel onder toezicht van haar en enkele andere familieleden. De trotse winnaars van deze eerste editie waren Berna en Stan Dankers. Zij mochten uit handen van Liena een heuse wisselbeker in ontvangst nemen.

Het was in alle opzichten een geslaagd toernooi ter nagedachtenis aan ons erelid Piet Ligtenberg. Wij willen vanaf deze plaats iedereen bedanken voor zijn of haar deelname aan dit gezelligheidstoernooi en bovenal de vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen