DVVC speelt spannende wedstrijden tijdens eerste ronde KNVB RegioCup

Afgelopen zaterdag, 5 juni, startte de eerste ronde van de KNVB RegioCupWedstrijden. Voor 4 teams van DVVC werd het hun eerste wedstrijd ‘voor het echie’ sinds maanden. De tegenstander van JO7 had zich teruggetrokken uit de RegioCup, die hopen dat de wedstrijd van komende zaterdag wel doorgaat. Duimen maar!

JO10-1 Niet gekomen om te verliezen!
JO10-1 reisde af naar Breda voor een partij tegen Baronie. En nee, ze waren niet gekomen om te verliezen, al bracht de met een kwinkslag gesproken vraag ze wellicht toch meer van hun stuk dan ze hadden willen toegeven. Na het eerste kwart keken de GroenWitte tegen een achterstand van 3-0 aan. De peptalk in de time-out plette de negatieve gedachten en goal na goal volgde. Ruststand 3-5. In de derde kwart liep deze voorsprong uit naar een comfortabele 3-9, WHAUW. Het vierde kwart eiste een beetje zijn tol van de DVVC-ers waarvan de Bredanaars niet na lieten te profiteren. Ze kwamen dichterbij. Het gat was echter al groot en de puf er toch nog niet helemaal uit. Ook DVVC scoorde nog een keer en de eindstand kwam daarmee uiteindelijk op 7-10. Goed volgehouden mannen, knop omgezet en vol voor gegaan. Gefeliciteerd. Aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen JEKA, aftrap 09.00uur.

JO11-1 trekt wedstrijd pas laat over de streep.
JO11-1 speelde thuis tegen Bavel, die aanmerkelijk sterker begon. Een snelle achterstand, 0-1, was het gevolg. De stand kon worden gelijk getrokken door het koelbloedig inschieten van een verdiende strafschop. Bavel schakelde echter iets sneller en overrompelde de thuisploeg door twee welgemikte goals voor de rust. Met een 3-1 stand gingen de ploegen naar de ranja.

Na de rust trad een heel ander DVVC aan. Koppies omhoog, strijdlustige blik. In de kleedkamer was men duidelijk tot de conclusie gekomen: Wij laten ons niet het kaas van het brood eten; Wij gaan scoren. En dat deden ze door met een prachtige kopbal een goal te maken. De aansluitingstreffer was daar. De thuisploeg zette extra aan, verrichtte gedegen teamwerk waardoor van achteruit met een mooie pass de stand gelijk getrokken werd: 3-3. Nu zat de flow er echt goed in en met nog 10minuten op de klok werd jacht gezet op nog 1 doelpunt, op jacht naar de winst. Nadat met een snoeiharde uithaal de bal voor de 4e keer in de touwen van de Bavelse goal belandde waren er stralende gezichten en vreugdekreten. Ook de spanning liet zich, langs de lijn, horen in benepen stemmetjes: “Hoe lang nog? Hoe lang nog?” Bavel werd geen ruimte meer gegund en schoten richting DVVC helft werden furieus gekeerd. Nog een schot op het Bavelse doel, een uittrap van de keeper en een verlossend fluitsignaal. Niets cadeau gekregen vandaag, knop omgezet, het maximale behaald, gefeliciteerd. Volgende week vrij, zaterdag 19 juni wederom thuis, tegenstander RKSV Groen Wit, aftrap 12.00uur.

Onfortuinlijk
JO12-1G was al vroeg aanwezig in Tilburg voor de uitwedstrijd tegen SV Reeshof. Zij waren iets minder fortuinlijk dan hun gastheren in het vinden van het doel. Eindstand: 3-1. Komende zaterdag staat thuis een wedstrijd gepland tegen een andere Tilburgse club: WeRe Di, start om 10.30uur.
Zeer spannende wedstrijd, met afgekeurde goal

JO13-1 trad thuis aan tegen TSV Gudok. Na 5 gewonnen wedstrijden van de 6 die ze in het afgelopen abrupt gestopte seizoen hadden gespeeld, wilden ze er wel weer eens vol voor gaan. Iedereen was er klaar voor. Er werden meteen goede kansen gecreëerd en al snel was DVVC de bovenliggende partij. De afwerking miste hier en daar nog wat finesse, maar er was veel strijd en er werd bij vlagen geweldig gespeeld. De wedstrijd was daardoor een mooi schouwspel voor de toeschouwers. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en voorkwamen tegengoals. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een brilstand, 0-0, op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft had Gudok een licht overwicht. DVVC had wat moeite om onder de druk uit te komen. Door alert reageren van de staf en na een tactische omzetting door de trainer sloeg het evenwicht direct weer door in het voordeel van de GroenWitte. Aanval na aanval werd door de thuisploeg opgezet, maar helaas werd een daaruit resulterend prachtig doelpunt afgekeurd. Het goede humeur, het goede spel en de strijdlust leden er echter gelukkig niet onder en de aanvallen gingen onverminderd door. Enige tijd later werd dat bekroond met een zeer fraai doelpunt. Dat gaf een opluchting en een ware vreugde uitspatting op en naast het veld.

Ook Gudok kreeg wat kansjes waardoor het tot de laatste minuut een spannende wedstrijd bleef. Het eindsignaal klonk als muziek in de oren van de thuisploeg en de terechte overwinning werd stralend van oor tot oor gevierd. Gefeliciteerd mannen en op naar komende zaterdag. Dan wacht DIA in Teteringen voor een wedstrijd om 13.30uur.
Wedstrijdspanning meemaken?

Wil jij deze wedstrijdspanning ook eens meemaken? En wil je eens proberen hoe het er aan toe gaat bij DVVC? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen op dinsdag of woensdag (om 18.15u) Ben je 4,5,6 of 7? De Benjamins (JO7) van DVVC trainen op maandag en woensdag om 18.00uur. Zij vinden het hartstikke gezellig om nog meer vriendjes- en vriendinnetjes in het team te krijgen. Je bent van harte welkom om mee te doen. Kun je niet wachten om te proberen? Donderdag 10 juni en Maandag 14 juni is er al een open inlooptraining / vriendjes- / vriendinnetjes-avond (geboorte jaar 2008 – 2013), om 18.30uur.