VV Dongen neemt in stijl afscheid van selectiespelers

Foto:

De laatste training is er traditioneel eentje die door de spelers zelf wordt ingevuld. Het is dan ook meer een ‘Fun’ training.

Keepers gaan voetballen en spelers tonen hun kunsten tussen de doelpalen. Dit allemaal tot grote hilariteit van iedereen. Zeker als de laatste oefening schieten op doel is vanaf de 16 meter. Daarbij staat een aantal spelers in het doel, gebukt, hun achterwerk is het doelwit. Kanonskogel worden afgevuurd en slechts een enkeling treft het doel.

Het is klaar. De spelers gaan met vakantie maar worden binnenkort weer verwacht voor uiteenzetting wat de trainer het volgende seizoen in petto heeft.
Maar voordat het gezelschap uit gaat vliegen is er eerst nog even tijd voor een serieuze traditie: afscheid nemen van de jongens die het volgend seizoen hun heil elders gaan zoeken. Normaal gebeurt dit na afloop van de laatste competitiewedstrijd. Veel bezoekers en fanatieke aanhang zien wie er vertrekt. En dan kunnen ook zij na afloop hun favoriet nog even het beste wensen en bedanken voor de getoonde voetbalkunstjes.

Covid-19 heeft roet in twee competities gegooid. Er is weinig of niet gevoetbald, alleen maar getraind. Daarom afscheid van zeven spelers die dit seizoen VV Dongen gaan verlaten, maar ook van drie jongens (Gijs van den Berg, Robin de Man en Nout Hendricks) die vorig seizoen al zijn vertrokken en waar geen afscheid van genomen kon worden.

Voorzitter John Paul Verkooijen heette iedereen welkom en merkte op dat dit afscheid anders is dan wat VV Dongen gewend is. “Maar de club wil toch nog even stilstaan bij jullie afscheid. Daarvoor geven wij een aandenken van VV Dongen aan jullie, zodat je terug kunt denken aan de plezierige en sportieve tijd die jullie bij ons hebben meegemaakt.’”

Hierna was het aan de voorzitter van de Technische Commissie, Wim IJpelaar die voor eenieder wel een woordje had. Robert Roosen heeft veel blessures meegemaakt. “Je hebt achter je voetballoopbaan een punt gezet en kiest voor een maatschappelijke carrière, waarvoor je een studie gaat volgen. Wij wensen je veel succes!” Robert bedankte de jongens, trainers en begeleiding met de woorden: “Boys bedankt, we blijven voetbalvrienden.” Tom Wijkmans heeft twee seizoen prima gepresteerd bij VV Dongen. “Je keert terug naar je oude liefde OJC. Succes daar!” Sil van Herwijnen probeerde via UNA bij Dongen zijn kans te pakken. Hij keert nu terug naar zijn oude liefde Marvilde. Nassim Asrih: “Jij was de clubtopscoorder, zeer balverliefd tot ergernis van sommige medespelers. Je gaat je geluk zoeken bij Halsteren. Hopelijk komen we elkaar over een jaar weer tegen!”

De overige drie vertrekkers waren niet aanwezig. Oguzhan Kazanci gaat naar Halsteren en was op vakantie, Ridouan Kasrioui moest trainen bij zijn nieuwe club TSC en Anouar Mouhkouh was met de stille trom vertrokken. Restte nog de jongens die een seizoen eerder al vertrokken waren. “Robin de Man. Een jongen van de club. Je bent vetrokken naar ’t Zand. Je had echter weinig geduld ondanks de vele speelminuten die je bij Dongen 1 hebt gekregen.” Gijs van den Berg: “Vanaf de jeugd lid. Je was blessuregevoelig en daardoor lukte het telkens niet om definitief aan te sluiten bij Dongen 1. Op een lager niveau bij VV Rijen hoop je gevrijwaard te blijven van blessures en het voetbalplezier te hervinden.” Nout Hendricks die afwezig was vanwege ziekte koos voor Jeka. Allen ontvingen een actiefoto. Behalve Sil van Herwijnen. Voor hem was er een bos bloemen, daar er geen actiefoto van hem in het archief zit. “Kan ik die bloemen doorgeven aan mijn vriendin. Heeft zij ook wat.”

Hiermee werd dit seizoen toch op een mooie manier afgesloten en kan iedereen gaan genieten van een fijne vakantie. Het nieuwe seizoen vangt weer vroeg aan en iedereen verlangt al naar een heerlijk “normaal” voetbalseizoen op sportpark De Biezen.

 

Reacties