Jeugdtrainer Jeffrey Weterings verlaat VV Dongen

Foto:

Met pijn in het hart verlaat Jeffrey Weterings aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van de JO15 VV Dongen. “Helaas was er geen andere vacature voor mij dan trainer te blijven van O15. Alle andere posities waren ingevuld. Dus heb ik een stap naar elders moeten maken,” vertelt de 32-jarige. Vanaf volgende seizoen staat hij als hoofdtrainer van de JO17 bij het Tilburgse Sarto.

Door Piet Scheepers

Toch vindt hij het belangrijk dat hij deze stap heeft gezet. “Mijn ambities lagen hoger dan de JO15 en daar waren bij VV Dongen geen vacatures. En toen kwam Sarto op mijn weg. Een kijkje nemen in een andere keuken is nooit verkeerd,” merkt de ambitieuze trainer op. Hij heeft geen rancunes richting VV Dongen. “Sterker nog, ik ben er altijd heel warm ontvangen. Ik blijf betrokken bij VV Dongen en voetbal met plezier bij de Veteranen als het uitkomt. Blijf op zondag naar Dongen 1 kijken en mijn zoon speelt op zaterdag in de O15-1. Hem blijf ik zoveel mogelijk volgen.” Jeffrey is door Henry Smans bij VV Dongen binnen gehengeld. “Ik zit hier nu zeven jaar en daarvoor tien jaar bij DVVC,” lacht hij tevreden.

Zijn loopbaan als trainer bij de geel/blauwen heeft hem geen windeieren gelegd. In zijn eerste jaar begon hij bij de E-1, samen met Paul van Zon, en werd daarmee gelijk kampioen. “Daarna heeft Henry Smans gezorgd dat ik hoofdtrainer bij de E-jeugd werd. Vanaf dat moment heb ik zes jaar samengewerkt met Marco Sprokholt die toen leider was.” Daar is een vriendschap uitgegroeid tot aan de huidige JO15. Ron Heijmans is zijn assistent vanaf de JO13. “Met dit tweetal heb ik jaren prima mee samengewerkt!”

Doelstelling: ooit terug bij VV Dongen.
Jeffrey is onlangs toegelaten tot de trainerscursus UEFA B. ‘’Ik heb mij bij VV Dongen op mogen werken. Na zeven jaren ben ik mij een VV Dongen-jongen gaan voelen. En ooit hoopik weer terug te mogen keren bij deze mooie club,” besluit Jeffrey Weterings die nog even wil vermelden dat hij veel aan Henry te danken heeft. “Dat mag ook wel eens gezegd worden!” Ondanks zijn afscheid is hij druk doende, met Luke van Overbeek, om het komende VV Dongen internationale jeugdtoernooi U-15 in de steigers te zetten.

Reacties