Geslaagde 2-daagse ING clinic VV Dongen

Foto:

Voor de elfde keer werd in de meivakantie de jaarlijkse ING clinic bij VV Dongen afgewerkt. Eigenlijk zou dit de twaalfde uitgave zijn, maar doordat Corona vorig jaar roet in het eten gooide, werd deze traditie toen uitgesteld.

Een traditie die ooit in het leven geroepen werd door twee studerende voetballeden: Lars Jansens en Daan Poelmans. Zij organiseerden deze twee voetbaldagen als afstudeeropdracht voor hun opleiding. Dit jaar was de spelleiding in handen van Sam Verharen en haar CIOS medestudent uit Rotterdam Douwe van Laar.

Sam is de dochter van jeugd coördinator Suzanne Verharen en Aby Verharen lid sponsorcommissie VV Dongen. De twee studenten ronden met deze eindopdracht hun studie af aan het CIOS in Goes. Samen met Aad Stanco, Frank van Hoppe en Peter van Heteren vormden zij het organiserende comité. Dit vijftal werd bijgestaan door een vijftiental jeugdtrainers en enkele gasttrainers/voetballers uit betaalde voetbalorganisaties.

In het totaal hadden 115 kinderen vanaf 7 tot en met 15 jaar zich aangemeld. “Samen met de kledingsponsor van VV Dongen en Eco Door hebben wij per leeftijdscategorie een tenue voor de deelnemers ontworpen,” vertelt Frank van Hoppe. Ook de trainers waren duidelijk herkenbaar. De tweedaagse begon maandag in de morgen met voetbaltechnische oefeningen. Na de gezamenlijke lunch werden de oefeningen in de middag toegepast tijdens de oefenpartijtjes. Dean Robben, speler van de JO8-3, vond deze dagen wel “Heel leuk!”.

Lucas Cloin, van de JO9, vond het ook weer heel leuk. “Vooral de partijtjes!” Jens vond de aanwijzingen van de trainers heel leerzaam. Ook de wat oudere Jos van der Sanden van de JO15 vond dit leerzame dagen. Ilyas, net lid en spelend bij de JO11-3, vond het best gaaf! “Best leuk bij VV Dongen!” De eerste dag was het prima voetbalweer. Voor de tweede dag waren de weersvoorspellingen niet best. Na acht jaren was het nu voor Peter van Heteren zijn laatste keer dat hij deze dagen mede op touw heeft gezet. “Dit zijn altijd superleuke dagen. Dit jaar was maandag prima.

En dinsdag, ondanks de voorspelling, viel het allemaal reuze mee. Een voetballer moet tegen een beetje regen kunnen.” Douwe van Laar vond het te gek bij VV Dongen. “Deze ING clinic is als afsluiting van onze studie. Ik was blij met mijn klasgenoot Sam dat ik samen met haar deze ING clinic mocht verzorgen.” Ook Sam kon terugkijken op een geslaagd evenement. “Het was een leuke afsluiting. Doordat de kinderen twee dagen intensief bezig zijn geweest, wilden zij na de afsluiting direct naar huis. Moe, maar voldaan.”

Ook hun medeorganisatoren, Frank van Hoppe en Peter van Heteren, keken terug op geslaagde dagen. “Wij willen met name de jongens die deze kinderen de afgelopen twee dagen hebben begeleid bedanken voor hun inzet en geduld. Maar ook de diverse sponsoren en de vele vrijwilligers die deze ING clinic weer mogelijk gemaakt hebben.”
Sponsoren die deze ING clinic hebben mogelijk gemaakt zijn: ZEROgas, Eco Door, Intersport Oosterhout, Jumbo Dongen, Ad van Geloven Snacks en ING Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen