Even Voorstellen: Mart van Bree jr. en Sandro van Kuijck

Foto:

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights die hun overeenkomst met VV Dongen hebben verlengd of nieuw de club binnenstappen. Deze week Mart van Bree jr. die zijn overeenkomst verlengde en Sandro van Kuijck die in het Coronatijdperk bij Dongen is begonnen. Ronn Buijs, van Reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de fotobewerking van de spelers verzorgd.

Door Piet Scheepers

Mart van Bree

“Hallo, ik ben Mart van Bree jr. Ik ben 24 jaar oud en lid van VV Dongen sinds 2011.” Vader Mart lag mede aan de basis van de successen die VV Dongen naar het huidige niveau hebben gebracht. Ja, dan is het bijna logisch dat vader je meeneemt naar een ambitieuze club waar hij trainer is. De vorige clubs van junior waren: SVT Terheijden, RKC Waalwijk, Baronie en NAC. Toch een aantal clubs met naam. Junior is kort maar krachtig in het geven van antwoorden. Het lijkt mij meer iemand die zijn voeten laat spreken. Op de vraag welke positie hij speelt antwoordt hij: “Vleugelaanvaller.”

Waarom heb je jouw overeenkomst verlengd?
“Mooie en gezellige club.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Het is een leuke en gezellige club om bij te voetballen.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“In het begin was het wel even lekker, die rust. Maar nu heb ik wel weer zin in het nieuwe seizoen.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Dat we weer lekker een heel seizoen bezig met voetbal kunnen zijn en al die corona onzin vergeten.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Als het seizoen weer begint, en supporters mogen komen, dat ze weer met grote aantallen komen kijken en we er na de wedstrijd een feest van kunnen maken.”

Sandro van Kuijck

“Hallo ik ben Sandro van Kuijck, 22 jaar en ben lid bij VV Dongen sinds 2020.” Zijn collega-voetballers herkennen in Sandro een voetballer die leeft als een ‘Prof’. Dat is ook niet verwonderlijk als je het overzicht ziet bij welke clubs hij voorheen heeft gespeeld. Drie Amerikaanse clubs, Boston City FC, University of Massachusetts en FC Blazers. Een heel andere sportcultuur dan waarmee wij zijn opgegroeid. Ondanks zijn kleine postuur is hij als keeper zeer beweeglijk.

Waarom heb jij de overeenkomst verlengd?
“VV Dongen is een prachtige voetbalverenging en ik voel me hier echt thuis.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Ik heb een goed gevoel dat wij als team een goede poging kunnen wagen om de competitie te kunnen winnen of te kunnen promoveren.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Een lastige periode voor iedereen. Ik denk wel dat er een mooie uitdaging inzit om toch een veilige manier te vinden om goed door te trainen zolang je gezond bent. Zodat, zodra de competitie weer begint, je het team kan helpen om wedstrijden te winnen.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is?
En jouw toekomst bij VV Dongen? “Mijn verwachtingen zijn dat ik zo fit mogelijk terugkom uit de VS. En dat geldt ook voor mijn teamgenoten, zodat wij kunnen promoveren.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Hopelijk kunnen wij binnenkort weer veilig van voetbal genieten.”

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen