Even Voorstellen: Mauritsio Helstone en Mohamed Mansaray

Foto:

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights die hun overeenkomst met VV Dongen hebben verlengd of nieuw de club binnenstappen. Deze week Mohamed Mansaray, voor intimi Mo, die zijn overeenkomst verlengde en Mauritsio Helstone is bij VV Dongen een nieuw avontuur is begonnen. Ronn Buijs, van Reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de fotobewerking van de spelers verzorgd.

Door: Piet Scheepers

Maurotsio Helstone

Mauritsio Helstone is 29 jaar en sinds dit seizoen (2020/2021) lid van VV Dongen. Hij komt uit Amsterdam en is naar het naburige Rijen verhuisd, waar hij samenwoont met zijn vriendin. “Mijn vorige clubs waren: AFC 1 (zondag), Hollandia 1, HBOK 1 en als laatste heb ik gespeeld in het zaterdagelftal van AFC 1. Ik ben een voorhoedespeler. Geen specifieke positie. Dus gewoon als spits, maar ook links- of rechtsbuiten.”

Waarom heb je voor VV Dongen gekozen?

Ken je spelers van de club? “Ik heb voor VV Dongen gekozen, omdat ik vanuit Amsterdam naar Rijen ben verhuisd en ik via/via in contact gekomen ben met de trainer.”

Wat voor een gevoel denk je bij VV Dongen te krijgen?
“In mijn eerste twee weken (voor mijn blessure) heb ik een hele warme indruk gekregen van Dongen. En wat ik nog denk te krijgen? Precies zoals ik ben ontvangen, denk ik het hele seizoen door te ontvangen.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Door mijn blessure heb ik deze tijd niet als ‘zwaar’ ervaren, omdat ik alleen 1-op-1 trainde met de fysio. Als dit niet het geval was, zou ik het wel zwaarder hebben gevonden, om niet normaal te kunnen voetballen.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Als alles weer normaal is, zou ik officieel ook weer mogen trainen met de groep. Dan hoop ik dat ik eindelijk kan aansluiten bij het niveau, ook omdat ik van een lager niveau kom.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Ik ben een simpele voorhoedespeler die wel kan scoren en die wel tegen een dolletje met het publiek kan. Als het weer mag denk ik, dat we naast winnen en mooie doelpunten, wel tijd hebben voor een dolletje.”

Mohamed Mansaray

“Ik ben Mohamed Mansaray en ben 23 jaar. Ik ben lid van VV Dongen sinds 1 juli 2019. Mijn positie in het elftal is rechtsback. Voordat ik naar Dongen kwam speelde ik in Tilburg bij TSV NOAD en FC Tilburg.”

Waarom heb jij jouw overeenkomst verlengd? “Ik heb het naar mijn zin bij VV Dongen en ik geloof dat aankomend seizoen een mooi seizoen wordt. Ook is het niveau leuk en heb ik me zelf beter ontwikkeld bij VV Dongen.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Ik voel me thuis bij VV Dongen en de mensen zijn aardig.”

Hoe heb jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer ervaren?
“Vreselijk! Als een voetballiefhebber wil ik gewoon lekker trainen en wedstrijden spelen. Maar helaas, dat was niet mogelijk. In deze corona tijde heb ik wel door getraind om mijzelf fit houden.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Dat we er een leuk seizoen van gaan maken. En de supporters laten zien wie wij zijn. “

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Ik hoop dat iedereen gezond is en blijft. En ik hoop dat alles weer normaal wordt zodat de supporters weer komen om ons te supporteren. Wij missen jullie. Zorg goed voor jullie zelf en je familie. Tot snel! “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties