Jeugdteams VV Dongen vermaken zich opperbest

Foto:

De sneeuw is weg, corona helaas nog niet, maar wel schijnt de zon op deze mooie zaterdagochtend 20 februari. De spelers van de JO8 en JO9 komen tegen half negen het sportpark op om te trainen. Echter komen ze er al snel achter dat dit geen gewone training is.

Het gehele veld staat vol met diverse oefeningen. Een trapoefening, loop-coördinatie, dribbelen en ga zo maar door. Dit is niet de enige verassing die ze zien. Deze training zal namelijk worden opgevrolijkt door trainers met een schat aan ervaring. Op deze ochtend zijn namelijk Fatih Kamaci, Luke van Overbeek en Ozcan Ozkaya de gasttrainers die de spelers de basisvaardigheden en techniek bij gaan brengen.

Na de warming up beginnen de kinderen aan de uitdagende oefeningen, waarin ze goed begeleid worden door hun trainers en gasttrainers. Na een aantal ronden is er tijd voor ranja en een versnapering. De tweede ronde is aanstaande en na twee uur trainen zijn de kinderen moe maar voldaan. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt er dit seizoen niet meer in competitie verband gevoetbald. Daardoor gaan de trainers van de JO8 en JO9 een gevarieerd programma aanbieden op zaterdag.
Namens de spelers en begeleiders van de J08 en J09 bedanken wij Fatih Kamaci, Luke van Overbeek en Ozcan Ozkaya voor hun bijdrage aan deze mooie ochtend. Namens hun, Dennis Groenendaal.

“Iedere week een feestje on dit te mogen organiseren!”
“Wat is het vat zit verzuurd niet!” Dat moeten het jeugdbestuur, trainers, begeleiders en coördinatoren gedacht hebben, nadat een pak sneeuw roet in hun geplande carnavalszaterdag had gegooid. Afgelopen zaterdag werd deze uitgestelde dag, voor de J07 tot en met J09, opgezet door de ouders, trainers en begeleiders, alsnog gespeeld. “In plaats van ‘Fun-Games’ of het voetgolftoernooi, doen we nu voetbalspelletjes. De spelertjes, meisjes of jongens, voeren geconcentreerd hun opdrachten uit. Doe je niets dan ben je ze kwijt.” merkt coördinator Suzanne op.

Linda is een van die ouders die enthousiast wordt als zij haar kroost bezig ziet. “Ik ben nu vier jaar bij de club. Twee jaar trainster en leider geweest en nu begeleider van het team van onze jongste zoon Noud. Het is iedere week een feestje met deze mannen en leuke trainers. Je ziet dat het enthousiasme eraf straalt! We krijgen dan ook leuke reacties van de ouders.” Deze ouders zorgen er dan ook voor dat vanuit een gezamenlijke pot, allerlei versnaperingen en drinken voor de kinderen klaar staan. Dit keer waren dat onder andere warme loempiaatjes met saus.

Op het kunstgrasveld is een ‘Internationaal’ mix toernooi gaande voor de jeugd van J011 tot en met J013 en de M013 opgezet door de Jeugd Commissie. Ook hier enthousiaste coördinatoren, heuse scheidsrechters en coachende begeleiders. ,,Hier wordt gevoetbald. Wij hebben de teams gemixt, zodat ze ook eens tegen een ander spelen. Maar de basis voor dit allemaal wordt op dat veld gelegd,” vertelt coördinator Stein van der Sanden. Hij wijst naar het veld waar de jongste categorieën spelenderwijs met de bal leren omgaan. Stein doelt duidelijk op de toekomst van de club!

 

 

 

Reacties