Selectie VV Dongen, seizoen 2021-2022, stelt zich aan u voor

Foto:

In deze rare tijd waarin we geschiedenis zullen schrijven en terugkijken op een voetballoze periode, gaan binnen de verenigingen de huishoudelijke beslommeringen gewoon door. Een van deze zaken is het op peil houden van de selectie van VV Dongen, passend binnen de visie van de vereniging.

Door Piet Scheepers

De Technische Commissie heeft de selectie voor het komende seizoen inmiddels weer zo goed als rond. Zo zijn er een vijftal jongens die de club gaan verlaten. Daarnaast heet VV Dongen een tweetal nieuwkomers, Roman Talboom en Omar Abadallah (hij traint al een jaar mee), van harte welkom bij de selectie en is spits Sel Bastmeijer, vanuit het opleidingsteam J023, overgeheveld naar de zondagselectie. De komende negen weken stellen wij de spelers aan u voor onder de titel: Even Voorstellen……

Iedere week zetten wij een tweetal spelers in de spotlights. Deze week zijn dat Wessel Sprangers en Luuk Hultermans. Ronn Buijs, van reclameburo Pracht aan de Hoge Ham in Dongen en al jaren trouwe sponsor van de club, heeft de foto’s van de spelers in optima forma bewerkt.

Even voorstellen: Wessel Sprangers

“Ik ben 22 jaar en vanaf het seizoen 2018/2019 lid van VV Dongen.” Als keeper, spelend onder nummer 1, speelde Wessel voorheen bij: SV Reeshof, Royal Antwerp FC en Willem II. “Ik heb mijn overeenkomst met Dongen verlengd omdat we een leuke groep spelers hebben en ik ook een goede band met de club heb. Daarbij denk ik dat we nog leuke dingen met Dongen kunnen bereiken.”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen?
“Topgevoel. Vanaf dag 1 proberen supporters en vrijwilligers je op te nemen in de club en dat is gelukt! Supporters zeggen ook waar het op staat. Of het nou goed is of wat minder en dat trekt me wel.”

Hoe ervaar jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer?
“Niet fijn, maar dat is logisch. Iedereen heeft er last van. Er zijn veel ergere dingen aan de hand. Ik probeer zelf zo fit mogelijk te blijven en dat lukt me wel. Daarnaast wil ik ook genieten van de dingen die wel kunnen. Denk dan aan: trainen met z’n tweeën met de keeperstrainer.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is?
“Op het moment dat alles weer normaal gaat zijn, verwacht ik dat er ontzettend veel supporters komen en de kantine vol staat! Haha, nee is lastig te zeggen, vind ik nu. Ik verwacht een leuke sfeer binnen de groep spelers én club, aangezien iedereen ernaar uitkijkt dat we weer mogen!” En jouw toekomst bij VV Dongen? “Hopelijk kan ik de lijn van de afgelopen seizoenen doortrekken en de club aan veel punten helpen!”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Ik kijk er naar uit om weer een babbeltje met jullie te doen. Samen naar uitwedstrijden te reizen. Wedstrijden en mooi doelpunten van de spelers analyseren. Hopelijk kunnen we ook mooie reddingen en wie weet weer een goal van mij bespreken!”

Even voorstellen: Luuk Hultermans

“Ik ben Luuk Hultermans 27 jaar oud en lid bij VV Dongen sinds 2016. Mijn vorige clubs waren: RKC Waalwijk, FC Oss, KFC Turnhout.” Luuk is een centrale verdediger, maar kan ook de rol van controlerende middenvelder prima vervullen en speelt onder nummer: 6.

Waarom heb je jouw overeenkomst verlengd? “In mijn eerste jaren bij VV Dongen heb ik verschillende blessures gehad. Daardoor kon ik niet altijd spelen. Sinds twee jaar ben ik blessurevrij en nu ligt het al even stil door corona. Voetballen is nog steeds een van de dingen die ik het liefste doe. Veel vrienden en familie wonen hier en ik wilde Dongen niet verlaten na twee onafgebroken seizoenen. Daarnaast heb ik heel veel zin om komend jaar met zijn allen iets moois weg te zetten!”

Wat voor een gevoel heb jij bij VV Dongen? “VV Dongen is een beetje mijn 2e thuis. Ik krijg er een heel warm gevoel bij. Zowel binnen als buiten het veld. Er gaat niks boven een thuiswedstrijd winnen en daarna in het zonnetje met je teamgenoten en supporters een biertje drinken. Het is mooi om te zien hoeveel vrijwilligers en mensen betrokken zijn bij de club!”

Hoe ervaar jij deze bizarre Corona-tijd als voetballer?
“Helemaal K*T! Maar we proberen er het beste van te maken. Ik probeer fit te blijven door hard te lopen. Dat is een hele andere belasting en ik vind het maar saai. Daarnaast mis je het om met je teamgenoten op het veld te staan en af en toe de kantine in te duiken.”

Wat zijn je verwachtingen als alles weer normaal is? En jouw toekomst bij VV Dongen?
“Ik denk dat iedereen extra zal genieten van de simpele dingen die heel lang niet mogelijk waren. Zeker in de eerste weken gaat waarschijnlijk heel Nederland even helemaal los. Terecht natuurlijk! Qua toekomst? Ik ben een van de oudere spelers die er al wat langer zit, dus ik voel wel een bepaalde verantwoordelijkheid. Ik zie mezelf als een vaste waarde en ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team.”

Wil je nog wat kwijt naar de supporters?
“Nog even geduld houden en hopelijk zien we jullie snel weer. In het nieuwe seizoen maken we er weer wat moois van met zijn allen.”


 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen