Biljartsport Promotion Dongen-Vaart: Driebandentoernooi opnieuw uitgesteld

Foto:

Het Biljartsport Promotion Dongen-Vaart: Driebandentoernooi is opnieuw uitgesteld

Anders hadden de deelnemers van de afgelopen jaren de uitnodiging voor het driebanden-klein-toernooi al op de mail of in de bus ontvangen. De laatste jaren was autobedrijf Scheerders de hoofdsponsor van het toernooi voor de kleine tafel. De organisatie heeft moeten besluiten om dit toernooi opnieuw uit te stellen. De coronamaatregelen maken de organisatie vooralsnog niet mogelijk.

Ook vorig jaar kon het toernooi geen doorgang vinden. Traditiegetrouw wordt het toernooi altijd gestart na carnaval. Vooralsnog heeft de regering weinig versoepelingen aangekondigd. Zolang de horeca op slot blijft kan het evenement geen doorgang vinden. Het toernooi prijkt al vanaf 1991 op de agenda en behoort tot één van de oudste toernooien van Nederland. Het was destijds een vernieuwend toernooi. Biljarters speelden hun toernooien destijds vooral volgens het knock-out-systeem. Het eerste toernooi ging meteen van start volgens het korte-partijen-systeem. Dit bleek een doorslaand succes. Zo zelfs dat deze speelwijze door veel toernooien werd overgenomen.

Nu kan het toernooi voor het tweede jaar geen doorgang vinden in de periode die hiervoor gereserveerd is. Frans Sebregts uit Gilze blijft dus voorlopig de laatste winnaar. De organisatie gaat nog wel bekijken of een zomertoernooi tot de mogelijkheden behoort. Mocht dit het geval zijn dan ontvangen de deelnemers uit de vorige jaren hiervoor als vanzelfsprekend een uitnodiging. Hopelijk wordt het snel mogelijk om in ieder geval een potje te biljarten. Dan zal de organisatie opnieuw bekijken wat mogelijk is. Immers het grote tafeltoernooi staat ook voor het najaar op het programma. Vooralsnog is het wachten op verruiming van de maatregelen

Reacties