Biljartvereniging ‘t Vaartje: wie worden er kampioen?

Foto: Wikipedia

Ieder jaar organiseert het bestuur van biljartvereniging ’t Vaartje clubkampioenschappen. De vereniging speelt competities in drie spelsoorten. Dit zijn libre, driebanden -groot en driebanden-klein.

In deze spelsoorten wordt ook een clubkampioenschap georganiseerd. Deze wedstrijd staat alleen open voor leden van biljartvereniging ’t Vaartje. Ook in 2020 stonden de kampioenschappen weer op de rol. Inmiddels zijn de voorwedstrijden gespeeld. De finalisten zijn bekend. De wedstrijdleider maakte zich vervolgens op om de finales in te plannen in de tweede helft van 2020. Helaas ging de horeca in oktober door de coronacrisis opnieuw op slot. Ook de uitbaters van sportcafé ’t Vaartje moesten de deuren sluiten. De finales moesten worden uitgesteld.

Voor de librefinale plaatsten zich Hans Boutier (Kaatsheuvel), Evert de Leeuw (Dongen) en Wilma Kemmeren (Dongen-Vaart). Voor de eindronde in de spelsoort driebanden-klein moeten Mark Pijnenburg (Berkel-Enschot) Piet Kamp (Raamsdonk) en Arthur Snoeren (Dongen) het tegen elkaar opnemen. Ook de finalisten in de spelsoort driebanden-groot zijn inmiddels bekend. Het zijn Ad Faro (’s Gravenmoer), Riekie Hamers (Kaatsheuvel) en Leo Loonen (Oosteind). Ook dit eindtoernooi heeft nog geen doorgang kunnen vinden. Aan de kampioenschappen is te zien dat biljartvereniging ’t Vaartje een duidelijk regionaal karakter heeft.

De hoop is er nu op gevestigd om deze toernooien aan het begin van 2021 af te ronden. Het voelt immers raar om de clubkampioen van 2020 pas in 2021 te kunnen aanwijzen. Het ziet er echter niet naar uit dat deze kampioenschappen binnen afzienbare tijd afgewerkt kunnen worden. Hopelijk kan de vaccinatie-campagne ervoor zorgen dat we weer snel terug kunnen naar het oude normaal. Dan kan de keu weer uit de kast worden gehaald

Reacties