Tevredenheid 1865: Handboogsport oefent weer

Foto:

Handboogsportvereniging Tevredenheid 1865 is één van de oudste verenigingen van Dongen. Vroeger waren er veel handboogsportverenigingen in Dongen. Tevredenheid is de enige vereniging die nog over is.

Ook zij hebben te maken met de coronacrisis. Dit betekende dat de banen een tijdje gesloten waren. Inmiddels is er overleg geweest met de Koninklijke Nederlandse Handboog Bond (KNHB), de gemeente en de kastelein van sportcafé ’t Vaartje. De KNHB gaf na overleg met de regering, groen licht voor het oefenen en wedstrijden op de eigen accommodatie, mits de coronaregels gehandhaafd konden worden. Omdat Tevredenheid 1865 de banen heeft bij sportcafé ’t Vaartje (horeca) in Dongen-Vaart, werd er ook overlegd met de gemeente. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om de mooie overdekte banen en de buiten banen (bij goed weer) te gebruiken.

Natuurlijk moesten de richtlijnen van de regering wel in acht worden genomen. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de horecavoorziening. Het kasteleinsechtpaar gaf toestemming om de voorziening te gebruiken, zonder horeca-activiteiten. Daarom wordt de zijdeur (nooduitgang) als toegang gebruikt. Iedere dinsdagavond begint het oefenen rond 19.30 uur. Op zondagmorgen is dit rond 10.30 uur. Tijdens het oefenen worden de richtlijnen van de regering gevolgd. Dat betekent onder meer dat er bij het oefenen steeds een baan wordt overgeslagen, zodat de 1,5 meter kan worden gegarandeerd. Ook achter de schutter wordt voldoende ruimte gecreëerd. Het regelmatig ontsmetten van de handen hoort hier eveneens bij. Wanneer je interesse hebt in de handboogsport is dit een uitgelezen mogelijkheid om eens een kijkje te komen nemen.

Het is mooi om te zien dat de belangstelling voor de handboogsport in Dongen weer groeit. Dit is mooi want het zorgt er immers voor dat deze traditionele sport voor Dongen behouden blijft.

Reacties